Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Απ:Μέτρημα υλικών
pripankaj 17.11.2018 8:55
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
Hlianna 24.7.2018 20:54
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
Hlianna 24.7.2018 20:53
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
Hlianna 24.7.2018 20:51
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
Hlianna 24.7.2018 20:50
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
ioankedi@protonmail.com 24.7.2018 14:08
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:56
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:54
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:52
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Kρεμ μπρουλέ, η θεϊκή

recipe image
Προστέθηκε απόhrisag, Σάββατο, 25 Σεπτέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Ένα επιδόρπιο με φίνα γεύση !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 600 γραμ . κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια
  • 5 κρόκους αυγών
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 3 κ.σ. ζάχαρη + σκούρα ζάχαρη για το πασπάλισμα .
Οδηγίες
  1. Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά . Ρίχνουμε την βανίλια και το ξύσμα λεμονιού .
  2. Χτυπάμε στο μίξερ ζάχαρη και κρόκους .
  3. Μόλις η κρέμα πάρει βράση , αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε μέσα το μείγμα ζάχαρη - αυγά , ανακατεύουμε και συνεχίζοντας να κάνουμε αυτό βάζουμε την κατσαρόλα πάλι σε σιγανή φωτιά .
  4. Μόλις πήξει η κρέμα την μεταφέρουμε σε κρύο μπολ και το μπολ αυτό μέσα σε άλλο με κρύο νερό . Εδω ανακατεύουμε συνεχεία μέχρι να κρυώσει .
  5. Αδειάζουμε τώρα την κρέμα σε μικρά κεραμικά μπολάκια που τα έχουμε ξεπλύνει με κρύο νερό και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες .
  6. Πριν να σερβίρουμε , ανάβουμε το γκριλ του φούρνου , πασπαλίζουμε τις κρέμες με την σκούρα ζάχαρη και βάζουμε τα μπολάκια κάτω από το καυτό γκριλ έως να καραμελώσει η ζάχαρη στην επιφάνεια .
Λίγα μυστικά ακόμα

Η δοσολογία αυτή έβγαλε 6 μπολάκια του μεγέθους που έχω στην φωτογραφία !

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 28 Σεπτέμβριος 2010
Υπέροχη η εμφάνισή της, μπράβο!!!!
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 28 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μμμμ!!!μπραβο Χρυσα μου
πολυ ωραια συνταγη
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 29 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσια πρέπει να είναι! Δεν έχω φτιάξει ποτέ! Ευκαιρία να τη φτιάξω με τη συνταγή σου Χρύσα!
Μεταφορά στην κορυφή