Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Κριθαράκι στο φούρνο

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τρίτη, 20 Μάρτιος 2018
none
Περιγραφή

Στη νηστίσιμη συνταγή του Άκη δεν έβαλα ταχίνι στο κριθαράκι, αλλά κοτόπουλο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κούπα κριθαράκι
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ταχίνι
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτά φετάκια
  • 1 πράσο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • λίγα ντοματίνια
  • 1 ντομάτα κονκασέ
  • Ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεκοστριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.Θα χρησιμοποιήσουμε και μια πλατιά και κοντή κατσαρόλα ή ένα τηγάνι για την παρασκευή αυτή
  2. Ανάβουμε το μάτι και βάζουμε πάνω την κατσαρόλα χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να κάψει καλά.
  3. Προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να γίνει διάφανο και να μαλακώσει για 5-8 λεπτά. Για ένα λεπτό προσθέτουμε το σκόρδο, και τέλος βάζουμε τα ντοματίνια και τα σοτάρουμε και αυτά για λίγο.
  4. Ρίχνουμε το κριθαράκι, την ντομάτα, το νερό και τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και στο τέλος το ταχίνι.
  5. Μόλις πάρει βράση αφαιρούμε το μείγμα από την κατσαρόλα, το αδειάζουμε σε ένα πυρέξ και ψήνουμε για 30 λεπτά με αλουμινόχαρτο σκεπασμένο.
  6. Μετά τα 30 λεπτά, δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο και αν όχι συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο ακόμα.
  7. Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.Προαιρετικά βάζουμε και λίγο τριμμένο τυρί

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή