Λαγουδάκια
- 125 γρ. βούτυρο
- 125 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αυγό
- 200 γρ. μυζήθρα
- 375 γρ. αλεύρι
- 3 κ,γ. μπέικιν
Για το άλειμμα
- 1 κρόκο αυγού
Για τα μάτια
- σταφίδες και για τα μουστάκια αμύγδαλα καρφάκια
- Χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη, το αλάτι και το αυγό και ρίχνουμε και την μυζήθρα
- Ανακατεύουμε και το αλεύρι με το μπέικιν, ρίχνουμε το μισό στο μίγμα και το άλλο μισό το προσθέτουμε σιγά- σιγά ζυμώνοντας με τα χέρια
- Αφήνουμε την ζύμη για 30 λεπτά στο ψυγείο
- Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα
- Ανοίγουμε ένα ρολό, παίρνουμε ζύμη την κάνουμε μπαστουνάκια και σχεδιάζουμε τα λαγουδάκια μας
- Για το κεφαλάκι ζυγίζουμε ένα κομμάτι από την ζύμη σχεδόν 50 γρ.
- Κάνουμε λίγο το κεφαλάκι του οβάλ
- Στο πίσω μέρος το κόβουμε με ένα μαχαίρι και τραβάμε την ζύμη να κάνουμε ωραία αυτιά
- Για το σώμα ζυγίζουμε από την ζύμη 100 γρ. περίπου, κάνουμε σε μπαστουνάκι και το γυρίζουμε να γίνει το σώμα (βλέπετε φωτό)
- Με λίγο κρόκο αυγού του κολλάμε και το κεφάλι
- Βάζουμε μια σταφίδα για ματάκι
- Αλείφουμε με κρόκο αυγό κα ρίχνουμε μερικά αμύγδαλα φίλε στα πόδια και στην ράχη
- Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 175-200 βαθμούς για 10-12 λεπτά
αυτη η ζυμη που σας εβαλα στην συνταγη μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί την ζύμη που περιέχει μαγιά, εκτός από το ότι δεν θελει τοσο χρονο για να ζυμωθη και να φουσκωση
δηλαδη γεινετε πιο γρηγορα και τα γλυκα μας ειναι παρα πολυ αφρωτα
το μονο μειονεκτημα ειναι που σε αυτην την ζυμη δεν υπαρχη η γευση της μαγιας
εγραψα μυζηθρα μπρειτε να βαλετε και τυρι κρεμα