Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




LASKONKY

recipe image
Προστέθηκε απόIva Ptolemaida, Κυριακή, 20 Νοέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα κλασικό γλυκό, που το βρίσκουμε σε όλα τα ζαχαροπλαστείο της Τσεχίας.

Συστατικά
  •     1 κουτάλι σούπας ξύδι
  •     180 γρ.ζάχαρη άχνη
  •     100 γρ. καρύδια τριμμένα (ή ινδοκάρυδο)
  •     3 ασπράδια
  •     1 κουτάλι σούπας «κορν φλάουρ»
  •     βανίλια
  •     Γέμιση – Κρέμα :
  •     1 σακούλα πουτίγκα με γεύση βανίλια
  •     250 ml. Γάλα
  •     120 γρ. ζάχαρη άχνη
  •     200 γρ. βούτυρο
Οδηγίες
  1. Στο «μπεν-μαρί» χτυπάμε με μίξερ τα ασπράδια και την ζάχαρη άχνη. Μετά προσθέτουμε καρύδια, ξύδι και το κορν φλάουρ και με μια κουτάλα ελαφρά ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα φτιάχνουμε οβάλ σχέδια – laskonky με ένα κουτάλι. Μπορούμε μάλιστα να φτιάξουμε ένα πατρόν με 10 κομμάτια ( δύο επί πέντε) ή ένα οβάλ «κουπ πατ» με διαστάσεις 7 επί 5εκατοστά. Στο ταψί χωράνε περίπου 20 κομμάτια.
  3. Ψήνουμε 50 λεπτά σε θερμοκρασία 60 βαθμούς. Όταν κρυώνουν, τις μαζεύουμε από το ταψί και κολλάμε δύο δύο με την κρέμα σαν ένα σάντουιτς. Αν θέλουμε, μπορούμε από πάνω να κάνουμε σχέδια (γραμμές, κλπ.) με λιωμένη σοκολάτα.
  4.  Κρέμα :  Μέσα σε ένα κατσαρολάκι βάζομε το γάλα, την πουτίγκα και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά, μέχρι να βράσει. Μετά την κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει και σταδιακά ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο βούτυρο και ζάχαρη άχνη. Συνέχεια ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Υπάρχουν και παραλλαγές στην συνταγή. Αντί καρύδια, χρησιμοποιούμε ινδοκάρυδο και μπορούμε να βάλουμε και στην κρέμα καρύδια ή ινδοκάρυδο.

Σχόλια
Σχόλιο από petra F. , Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
analafro glykaki,me poles anamnyseis
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ όμορφα και σίγουρα πεντανόστιμα, κρίνοντας τα υλικά τους.
Μεταφορά στην κορυφή