Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2008-taxinopita1.jpg
Ταχινόπιτα



Λαχανοντολμάδες φούρνου

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 17 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά

Για τη γέμιση

  • 1 λάχανο
  • 1 κιλο κιμά
  • 3 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 κούπα ρύζι καρολίνα
  • 1/2 μάτσο μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι ελιάς
  • 4 κ.τ.σ. άνιθο
  • 1 αβγό
  • 1 κ.τ.σ. κόκκινη πιπεριά (σκόνη) γλυκιά

Για το ζωμό

  • 2 κούπες από το νερό που έβρασε το λάχανο με
  • 1 κούπα ελαιόλαδο καλά ανακατεμένο

Και για το αβγολέμονο

  • 3 κούπες νερό από το βρασμένο λάχανο
  • 3 αβγά
  • χυμό από 1 λεμόνι (ίσως και περισσότερο ανάλογα πως το θέλει κανείς)
  • 2-3 κ.τ.γ. νισεστέ
Οδηγίες

  1. Όλα τα υλικά μαζί της γέμισης τα ζυμώνουμε.
  2. Σε νερό που βράζει με λίγο αλάτι, βάζουμε το λάχανο και βράζουμε έως ότου βγαίνουν τα φύλλα του
  3. Παίρνουμε μια φόρμα για παστίτσια ή πυρέξ. Τη λαδώνουμε καλά και στρώνουμε αρκετά φύλλα από το λάχανο.
  4. Βάζουμε τη μισή ποσότητα από το ζυμωμένο κιμά και λίγο από το ζωμό.
  5. Στρώνουμε πάλι με φύλλα από λάχανο και τον υπόλοιπο κιμά και λίγο από το ζωμό.
  6. Και τελειώνουμε με φύλλα από το λάχανο, με τον υπόλοιπο ζωμό.
  7. Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 180 ° βαθμούς για 1 1/2 ώρα.
  8. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και στραγγίζουμε το ζουμάκι του.
  9. Χτυπάμε τα 3 αβγά, βάζουμε το χυμό λεμονιού, το ζωμό από το φαγητό μας και από το βρασμένο λάχανο. Τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να βράζει μετά ανακατεύουμε το νισεστέ με λίγο νερό και δένουμε τη σάλτσα μας.
  10. Σερβίρουμε σε μερίδες με πατάτες βραστές.

 

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 17 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Βianka, και εγώ έτσι το φτιάχνω....σαν παστίτσιο!!! Είναι ένας πολύ εμφανίσιμος τρόπος, αλλά και πιο εύκολος νομίζω να φτιάξουμε αυτό το παραδοσιακό φαγητό!!!
Σε ευχαριστούμε όχι μόνο για τα γλυκά σου, αλλά τώρα και για τα φαγητά σου!!!
Σχόλιο από Rica , Δευτέρα, 09 Νοέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αχ Bianka τι μου θύμισες!! Αυτή την παραλλαγή την είχα κάνει και γω όταν ήμουνα 18 χρονών και ήθελα να γευτώ λαχανοντολμάδες αλλά δεν είχα καμμία υπομονή, ούτε να παιδευτώ, ούτε να περιμένω μισή μέρα για να φάω...και φυσικά τότε όλοι με έλεγαν τεμπέλα!! Να τώρα μετά από τόσα χρόνια που δικαιώθηκα!! Μπράβο σου!!
Σχόλιο από annakats , Σάββατο, 13 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καταπληκτικό!!! Όχι μόνο η ευκολία του αλλά και η γεύση του ανώτερη απο τους κλασικούς λαχανοντολμάδες.Δεν σας προλαβαίνω κορίτσια. Η μια συνταγή καλύτερη απο την άλλη.Συγχαρητήρια!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 13 Νοέμβριος 2010
ευχαριστουμε annakats,νασε καλλα
Σχόλιο από sofouleli , Κυριακή, 05 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Επειδη τωρα ειναι εποχη των αμπελοφυλλων ,αν βαλουμε θα ειναι το ιδιο λετε; φυσικα και με αυγολεμονο;
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 05 Ιούνιος 2011
Σοφια δωκιμασε γιατι να μην γεινετε;σηγουρα
Μεταφορά στην κορυφή