Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2758-galatopita.jpg
Γαλατόπιτα



Λαχανοντολμάδες φούρνου

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 17 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά

Για τη γέμιση

  • 1 λάχανο
  • 1 κιλο κιμά
  • 3 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 κούπα ρύζι καρολίνα
  • 1/2 μάτσο μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι ελιάς
  • 4 κ.τ.σ. άνιθο
  • 1 αβγό
  • 1 κ.τ.σ. κόκκινη πιπεριά (σκόνη) γλυκιά

Για το ζωμό

  • 2 κούπες από το νερό που έβρασε το λάχανο με
  • 1 κούπα ελαιόλαδο καλά ανακατεμένο

Και για το αβγολέμονο

  • 3 κούπες νερό από το βρασμένο λάχανο
  • 3 αβγά
  • χυμό από 1 λεμόνι (ίσως και περισσότερο ανάλογα πως το θέλει κανείς)
  • 2-3 κ.τ.γ. νισεστέ
Οδηγίες

  1. Όλα τα υλικά μαζί της γέμισης τα ζυμώνουμε.
  2. Σε νερό που βράζει με λίγο αλάτι, βάζουμε το λάχανο και βράζουμε έως ότου βγαίνουν τα φύλλα του
  3. Παίρνουμε μια φόρμα για παστίτσια ή πυρέξ. Τη λαδώνουμε καλά και στρώνουμε αρκετά φύλλα από το λάχανο.
  4. Βάζουμε τη μισή ποσότητα από το ζυμωμένο κιμά και λίγο από το ζωμό.
  5. Στρώνουμε πάλι με φύλλα από λάχανο και τον υπόλοιπο κιμά και λίγο από το ζωμό.
  6. Και τελειώνουμε με φύλλα από το λάχανο, με τον υπόλοιπο ζωμό.
  7. Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 180 ° βαθμούς για 1 1/2 ώρα.
  8. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και στραγγίζουμε το ζουμάκι του.
  9. Χτυπάμε τα 3 αβγά, βάζουμε το χυμό λεμονιού, το ζωμό από το φαγητό μας και από το βρασμένο λάχανο. Τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να βράζει μετά ανακατεύουμε το νισεστέ με λίγο νερό και δένουμε τη σάλτσα μας.
  10. Σερβίρουμε σε μερίδες με πατάτες βραστές.

 

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 17 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Βianka, και εγώ έτσι το φτιάχνω....σαν παστίτσιο!!! Είναι ένας πολύ εμφανίσιμος τρόπος, αλλά και πιο εύκολος νομίζω να φτιάξουμε αυτό το παραδοσιακό φαγητό!!!
Σε ευχαριστούμε όχι μόνο για τα γλυκά σου, αλλά τώρα και για τα φαγητά σου!!!
Σχόλιο από Rica , Δευτέρα, 09 Νοέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αχ Bianka τι μου θύμισες!! Αυτή την παραλλαγή την είχα κάνει και γω όταν ήμουνα 18 χρονών και ήθελα να γευτώ λαχανοντολμάδες αλλά δεν είχα καμμία υπομονή, ούτε να παιδευτώ, ούτε να περιμένω μισή μέρα για να φάω...και φυσικά τότε όλοι με έλεγαν τεμπέλα!! Να τώρα μετά από τόσα χρόνια που δικαιώθηκα!! Μπράβο σου!!
Σχόλιο από annakats , Σάββατο, 13 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καταπληκτικό!!! Όχι μόνο η ευκολία του αλλά και η γεύση του ανώτερη απο τους κλασικούς λαχανοντολμάδες.Δεν σας προλαβαίνω κορίτσια. Η μια συνταγή καλύτερη απο την άλλη.Συγχαρητήρια!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 13 Νοέμβριος 2010
ευχαριστουμε annakats,νασε καλλα
Σχόλιο από sofouleli , Κυριακή, 05 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Επειδη τωρα ειναι εποχη των αμπελοφυλλων ,αν βαλουμε θα ειναι το ιδιο λετε; φυσικα και με αυγολεμονο;
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 05 Ιούνιος 2011
Σοφια δωκιμασε γιατι να μην γεινετε;σηγουρα
Μεταφορά στην κορυφή