Λαχανοντολμάδες φούρνου
Για τη γέμιση
- 1 λάχανο
- 1 κιλο κιμά
- 3 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
- 1 κούπα ρύζι καρολίνα
- 1/2 μάτσο μαϊντανός
- αλάτι, πιπέρι
- λάδι ελιάς
- 4 κ.τ.σ. άνιθο
- 1 αβγό
- 1 κ.τ.σ. κόκκινη πιπεριά (σκόνη) γλυκιά
Για το ζωμό
- 2 κούπες από το νερό που έβρασε το λάχανο με
- 1 κούπα ελαιόλαδο καλά ανακατεμένο
Και για το αβγολέμονο
- 3 κούπες νερό από το βρασμένο λάχανο
- 3 αβγά
- χυμό από 1 λεμόνι (ίσως και περισσότερο ανάλογα πως το θέλει κανείς)
- 2-3 κ.τ.γ. νισεστέ
- Όλα τα υλικά μαζί της γέμισης τα ζυμώνουμε.
- Σε νερό που βράζει με λίγο αλάτι, βάζουμε το λάχανο και βράζουμε έως ότου βγαίνουν τα φύλλα του
- Παίρνουμε μια φόρμα για παστίτσια ή πυρέξ. Τη λαδώνουμε καλά και στρώνουμε αρκετά φύλλα από το λάχανο.
- Βάζουμε τη μισή ποσότητα από το ζυμωμένο κιμά και λίγο από το ζωμό.
- Στρώνουμε πάλι με φύλλα από λάχανο και τον υπόλοιπο κιμά και λίγο από το ζωμό.
- Και τελειώνουμε με φύλλα από το λάχανο, με τον υπόλοιπο ζωμό.
- Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 180 ° βαθμούς για 1 1/2 ώρα.
- Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και στραγγίζουμε το ζουμάκι του.
- Χτυπάμε τα 3 αβγά, βάζουμε το χυμό λεμονιού, το ζωμό από το φαγητό μας και από το βρασμένο λάχανο. Τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να βράζει μετά ανακατεύουμε το νισεστέ με λίγο νερό και δένουμε τη σάλτσα μας.
- Σερβίρουμε σε μερίδες με πατάτες βραστές.
Σε ευχαριστούμε όχι μόνο για τα γλυκά σου, αλλά τώρα και για τα φαγητά σου!!!