Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Λαχανοντολμάδες της Τζένης

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Τετάρτη, 23 Ιανουάριος 2013
none
Περιγραφή

Παραδοσιακό πεντανόστιμο φαγητό. Λίγο μπελαλίδικο αλλά η υπέροχη γεύση τους θα σας αποζημιώσει.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •     1 λάχανο μαλακό και αφράτο μέχρι 2 κιλά.
  •     350 γρμμάρια μοσχαρίσιο κιμά από σπάλα η λάπα.
  •     150 γραμμάρια κιμά χοιρινό.
  •     1&1/2 φλυτζανάκι καφέ ρύζι μπλου-ροζ.
  •     1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο.
  •     2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
  •     1 ντομάτα μέτρια κομμένη κομματάκια η 1 κουταλιά σπιτική σάλτσα ντομάτας.
  •     1 πράσο ψιλοκομμένο.
  •     1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού.
  •     3 κουταλιές σούπας λάδι.
  •     1/3 ματσάκι μαϊντανό.
  •     1/3 ματσάκι άνιθο.
  •     3-4 ποτήρια νερού ζωμό κρέατος (από κοτόπουλο η μοσχάρι)
  •     1 κουταλιά σούπας πολύ γεμάτη βούτυρο φυτίνη.
  •     1/3 ποτηράκι κρασιού λάδι.
  •     Αλάτι.    Πιπέρι.    Κόκκινο γλυκό πιπέρι.

Αυγολέμονο.

  •     2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  •     2 κουταλιές σούπας φυτίνη.
  •     2 κρόκους αυγών.
  •     Χυμό ενός λεμονιού.
  •     Ζωμό κρέατος.
Οδηγίες
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Κόβουμε το κοτσάνι από το λάχανο, το σκάβουμε, και το αφήνουμε 5-7 περίπου λεπτά να βράσει.    Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά ώστε να το πιάνουμε εύκολα με το χέρι.
  2.  Σένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι τριμμένο, το ρύζι ξεβγαλμένο με κρύο νερό,και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.    Αν η ζύμη είναι σφιχτή ρίχνουμε λίγο από το ζωμό κρέατος.
  3. Παίρνουμε το λάχανο, και κόβουμε από τη μεριά του κοτσανιού γύρο-γύρο τα φύλλα . Κάθε φύλλο το κόβουμε στη μέση.    Τα φύλλα έχουν δυο πλευρές καλή και ανάποδη. Τυλίγουμε με την καλή πλευρά προς τα κάτω, αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια και τα κόβουμε κομματάκια.
  4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά βούτυρο το λάδι και στρώνουμε τα χοντράδια. Επάνω τοποθετούμε τους ντολμάδες σε σχήμα ακτίνας γύρο-γύρο έως ότου φτάσουμε στο κέντρο. Βάζουμε έτσι δυο σειρές όχι παραπάνω για να βράσουν ομοιόμορφα.    Τοποθετούμε επάνω από τους ντολμάδες ένα βαρύ πιάτο για να μην ανοίξουν στο βράσιμο.    Ρίχνουμε τον καυτό ζωμό κρέατος να φτάσει μέχρι το χείλος του πιάτου.
  5. Βράζουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά και έπειτα χαμηλώνουμε και αφήνουμε να βράσουν 3/4 της ώρας.    Όταν οι ντολμάδες είναι έτοιμοι τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε σε μια στρογγυλή πιατέλα.    Τους κρατάμε ζεστούς στον φούρνο στους 100 βαθμούς, η σε μπεν -μαρι.
  6. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τις 2 κουταλιές βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε καλά για 3 λεπτά και προσθέτουμε το ζωμό από τους ντολμάδες . Η κρέμα πρέπει να είναι αραιή διαφορετικά προσθέτουμε ζωμό η νερό.
  7. Σε ενα βαθύ πιάτο βάζουμε τους κρόκους και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού ενώ χτυπάμε λίγο.    Παίρνουμε 2 κουταλιές από την κρέμα και την ρίχνουμε στο μείγμα κρόκων-λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά. Αυτό γίνεται 2-3 φορές. Έπειτα μεταφέρουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με την κρέμα.    Αφήνουμε την κρέμα να δέσει σε χαμηλή φωτιά ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
  8. Πάνω από την πιατέλα με τους ντολμάδες περνάμε το αυγολέμονο από το τρυπητό και το απλώνουμε απευθείας.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή