Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Απ:Μέτρημα υλικών
pripankaj 17.11.2018 8:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Λαχανοντολμάδες της Τζένης

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Τετάρτη, 23 Ιανουάριος 2013
none
Περιγραφή

Παραδοσιακό πεντανόστιμο φαγητό. Λίγο μπελαλίδικο αλλά η υπέροχη γεύση τους θα σας αποζημιώσει.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •     1 λάχανο μαλακό και αφράτο μέχρι 2 κιλά.
  •     350 γρμμάρια μοσχαρίσιο κιμά από σπάλα η λάπα.
  •     150 γραμμάρια κιμά χοιρινό.
  •     1&1/2 φλυτζανάκι καφέ ρύζι μπλου-ροζ.
  •     1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο.
  •     2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
  •     1 ντομάτα μέτρια κομμένη κομματάκια η 1 κουταλιά σπιτική σάλτσα ντομάτας.
  •     1 πράσο ψιλοκομμένο.
  •     1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού.
  •     3 κουταλιές σούπας λάδι.
  •     1/3 ματσάκι μαϊντανό.
  •     1/3 ματσάκι άνιθο.
  •     3-4 ποτήρια νερού ζωμό κρέατος (από κοτόπουλο η μοσχάρι)
  •     1 κουταλιά σούπας πολύ γεμάτη βούτυρο φυτίνη.
  •     1/3 ποτηράκι κρασιού λάδι.
  •     Αλάτι.    Πιπέρι.    Κόκκινο γλυκό πιπέρι.

Αυγολέμονο.

  •     2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  •     2 κουταλιές σούπας φυτίνη.
  •     2 κρόκους αυγών.
  •     Χυμό ενός λεμονιού.
  •     Ζωμό κρέατος.
Οδηγίες
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Κόβουμε το κοτσάνι από το λάχανο, το σκάβουμε, και το αφήνουμε 5-7 περίπου λεπτά να βράσει.    Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά ώστε να το πιάνουμε εύκολα με το χέρι.
  2.  Σένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι τριμμένο, το ρύζι ξεβγαλμένο με κρύο νερό,και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.    Αν η ζύμη είναι σφιχτή ρίχνουμε λίγο από το ζωμό κρέατος.
  3. Παίρνουμε το λάχανο, και κόβουμε από τη μεριά του κοτσανιού γύρο-γύρο τα φύλλα . Κάθε φύλλο το κόβουμε στη μέση.    Τα φύλλα έχουν δυο πλευρές καλή και ανάποδη. Τυλίγουμε με την καλή πλευρά προς τα κάτω, αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια και τα κόβουμε κομματάκια.
  4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά βούτυρο το λάδι και στρώνουμε τα χοντράδια. Επάνω τοποθετούμε τους ντολμάδες σε σχήμα ακτίνας γύρο-γύρο έως ότου φτάσουμε στο κέντρο. Βάζουμε έτσι δυο σειρές όχι παραπάνω για να βράσουν ομοιόμορφα.    Τοποθετούμε επάνω από τους ντολμάδες ένα βαρύ πιάτο για να μην ανοίξουν στο βράσιμο.    Ρίχνουμε τον καυτό ζωμό κρέατος να φτάσει μέχρι το χείλος του πιάτου.
  5. Βράζουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά και έπειτα χαμηλώνουμε και αφήνουμε να βράσουν 3/4 της ώρας.    Όταν οι ντολμάδες είναι έτοιμοι τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε σε μια στρογγυλή πιατέλα.    Τους κρατάμε ζεστούς στον φούρνο στους 100 βαθμούς, η σε μπεν -μαρι.
  6. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τις 2 κουταλιές βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε καλά για 3 λεπτά και προσθέτουμε το ζωμό από τους ντολμάδες . Η κρέμα πρέπει να είναι αραιή διαφορετικά προσθέτουμε ζωμό η νερό.
  7. Σε ενα βαθύ πιάτο βάζουμε τους κρόκους και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού ενώ χτυπάμε λίγο.    Παίρνουμε 2 κουταλιές από την κρέμα και την ρίχνουμε στο μείγμα κρόκων-λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά. Αυτό γίνεται 2-3 φορές. Έπειτα μεταφέρουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με την κρέμα.    Αφήνουμε την κρέμα να δέσει σε χαμηλή φωτιά ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
  8. Πάνω από την πιατέλα με τους ντολμάδες περνάμε το αυγολέμονο από το τρυπητό και το απλώνουμε απευθείας.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή