Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3246-pitsamargarita.jpg
Πίτσα λουλούδι



Λαζάνια με κιμά

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 05 Ιανουάριος 2018
none
Περιγραφή

Αγαπημένα, ζουμερά λαζάνια με πλούσια σάλτσα

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
1 μεγάλο πυρέξ
  • 1 πακέτο λαζάνια (δεν μπαίνουν όλα)
  • 2 κούπες παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
  • λίγο λάδι για το ταψί
  • Για τη σάλτσα κιμά
  • μισή κούπα λάδι
  • 3/4 κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια στο μπλέντερ
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
  • 2 στελέχη σέλερυ ψιλ/να
  • 1 κ.σ.πελτέ ντομάτας
  • 1 κούπα κρασί
  • 2 συσκευασίες κονκασέ ντομάτες
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 1 κανέλα ξύλο
  • 1/4 κ.γλ. μπαχάρι
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • 1 δαφνόφυλλο
  • ελάχιστο θυμάρι
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κύβο κρέατος
  • προαιρετικά μανιτάρια κομμένα
  • Μπεσαμέλ
  • 1,5 λίτρο γάλα λίγο λιγότερα
  • 6 κ.σ. κορν φλάου
  • 3-4 κ.σ. λάδι
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • λίγο αλάτι πιπέρι
  • 1/4 της κούπας παρμεζάνα
Οδηγίες
  1. Σάλτσα μπολονέζ:Σοτάρουμε τον κιμά σε λίγο λάδι σε δυνατή φωτιά για λίγο.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγο.Προσθέτουμε το καρότο και το σέλερι να μαλακώσουν.
  3. Βαζω τον πελτέ, την πάπρικα και σοτάρω για λίγο και σβήνω με τη σόγια και το κρασί και αφήνω για λίγο να εξατμιστούν.
  4. Προσθέτω τον κύβο, κέτσαπ, κανέλα, μπαχάρι, δάφνη,θυμάρι,τη ντομάτα,αλατι με μέτρο, πιπέρι και το γάλα. Προσθέτουμε και νερό αν χρειαστεί.
  5. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σκεπασμένη για μια ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας που και που
  6. Μπεσαμέλ εύκολη: Σε λίγο από το γάλα μας ανακατεύουμε να διαλυθεί το κορν φλάου.
  7. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με το μείγμα κορν φλάου σε κατσαρόλα εκτός από το τυρί.Ανακατεύοντας συνέχεια περιμένουμε να έρθει σε βρασμό και να πήξει.
  8. Μόλις βράσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί μας, ανακατεύουμε και είναι έτοιμη.
  9. Συναρμολόγηση:Λαδώνουμε το ταψί και ρίχνουμε μια κουτάλα μεγάλη της σούπας μπεσαμέλ.
  10. Κάνουμε στρώση με ξερά λαζάνια, πανω τους σάλτσα κιμά, μπεσαμέλ και τριμμένο τυρί. Τον κιμά και τη μπεσαμέλ τη βάζουμε ραντιστά, χωρίς να καλύψουμε όλη την επιφάνεια με τα υλικά μας.
  11. Συνεχίζουμε να κάνουμε στρώσεις των υλικών μέχρι να γεμίσουμε το πυρέξ. Προσέχουμε να διαμοιράσουμε τα υλικά σε ανάλογες στρώσεις λαζανιών.
  12. Στος τέλος ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα κιμά και καλύπτουμε με την τελευταία μπεσαμέλ.Ρίχνουμε τυρί και λίγα κομματάκια βούτυρο.
  13. Καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 β. σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε τα πυρέξ και αφήνουμε να ροδίσει ελαφρά.
Λίγα μυστικά ακόμα

Σε περίπτωση που γίνει σφυκτή η μπεσαμέλ, ρίχνουμε γάλα ή νερό και βράζουμε λίγο ακόμα.

Αν βγει αραιή, ανακατεύουμε σε μια κουταλιά νερό ή γάλα λίγο κορν φλάου και το προσθέτουμε στο μείγμα μας.

Μπορείτε τη σάλτσα να τη φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα και να τη ζεστάνετε την επόμενη.

Για τη μεσαμέλ σε λίγο από το γάλα μας ανακατεύουμε το κορν φλάου.

Η σάλτσα και η μπεσαμέλ δεν πρέπει να ειναι πολύ σφικτές για να μαλακώσουν ωραία τα λαζάνια μας.

Αν βάλετε μανιτάρια, θα τα σοτάρετε στην αρχή μαζί με τά άλλα λαχανικά.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή