Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Λαζάνια σπιτικά χρωματιστά

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Παρασκευή, 17 Ιούνιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Λαζάνια από τα χεράκια σας νόστιμα και υγειινά!! Εγώ  έφτιαξα ροζ λαζάνια με παντζάρια και απλά!!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
8-10 άτομα ανάλογα τη μερίδα

  • 500-700 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  • 1 αυγό,
  • 1 νεροπότηρο φρέσκο γάλα,
  • 5-6 πατζάρια {ανάλογα το μέγεθές τους} βρασμένα και πολτοποιημένα στο μούλτι,ή 500 γρ. σπανάκι βρασμένο και πολτοποιημένο στο μούλτι,
  • 1 κ.γλ. αλάτι.
Οδηγίες



  1. Ρίχνουμε το αλεύρι σε λεκάνη κάνοντας μια λακουβίτσα που θα ρίξουμε το αυγό,αλάτι και εναλλάξ το γάλα με τον πολτό πατζαριού.
  2. Το ίδιο θα κάνουμε αν βάλουμε πολτοποιημένο  σπανάκι στη ζύμη μας!!
  3. Ζυμώνουμε μέχρι να απορροφήσει όλο τον πολτό η ζύμη και να πάρει ροζ ή πράσινο χρώμα προσέχοντας να έχουμε ζύμη μαλακή και ευκολόπλαστη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας.
  4. Ανοίγουμε λεπτό φύλλο,κόβουμε φαρδιές λωρίδες και μετά στη μέση κάθε μια λωρίδα{όπως φαίνεται στις φωτό},διπλώνουμε τη λωρίδα και κόβομε σε λεπτές λωρίδες-λαζάνια.
  5. Βάζομε σε αλευρωμένους δίσκους ή ταψάκια αφήνουμε να στεγνώσουν 1 ώρα περίπου,το καλοκαίρι σε λιγότερο χρόνο θα έχουν στεγν΄ωσει!
  6. Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό με αλάτι να βράσει και ρίχνουμε τα λαζάνια μας να βράσουν για 15 λεπτά περίπου,προσέχοντας μην μας λιώσουν.
  7. Σουρώνουμε καλά τα λαζάνια,πασπαλίζουμε ένα πυρέξ με μπόλικο κεφαλοτύρι τριμμένο ή όποιο τυρί θέλουμε,βάζουμε μια στρώση λαζάνια πάλι τυρί-λαζάνια μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
  8. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε -καίμε λάδι και ρίχνουμε πάνω στα λαζάνια,στο πυρέξ.
  9. Αν δεν θέλετε να τα φτιάξετε με αυτό τον τρόπο ,αφού τα σουρώσετε θα ακολουθήσετε τον τρόπο που λαδώνουμε όλα τα ζυμαρικά μας!!
  10. Εγώ μοίρασα τη ζύμη βάζοντας στο μεγαλύτερο κομμάτι τον πολτό πατζαριού και αφήνοντας την υπόλοιπη ζύμη σκέτη φτιάχνοντας δίχρωμα λαζάνια!!
Λίγα μυστικά ακόμα

  • Μπορείτε να φτιάξετε τρίχρωμα λαζάνια βράζοντας χωριστά,τα πατζάρια,το σπανάκι και 5-6 καρότα ,να τα πολτοποιήσετε το καθένα χωριστά.Χωρίστε τη ζύμη σε τρία μέρη και προσθέστε κάθε πολτό αντίστοιχα σε κάθε μέρος της ζύμης,ζυμώνοντας πολύ καλά μέχρι να απορροφάται όλος ο πολτός λαχανικού που βάζετε και να χρωματίζετε η ζύμη σας!!
  • Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό!!!Μόνο το γάλα και την υγρασία που έχουν τα λαχανικά-πολτός!!Είναι ένας τρόπος κι αυτός να τρώνε τα παιδιά τα λαχανικά που δεν τους αρέσουν!!
  • Συνοδεύουν κρέας ή κοτόπουλο κοκκινιστά!!
  • Μια συνταγή που είχα δει στο star  με πατζάρια και σπανάκι!!
Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Κυριακή, 19 Ιούνιος 2011
Όμορφα για τα μικρά μας!έχω αγοράσει πολύχρωμα !ορίστε τώρα και η συνταγή τους!Μπράβο!
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 19 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσια είναι Βασιλική!!! Υπέροχη και η παρουσίασή σου!!! Μπράβο!!!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 19 Ιούνιος 2011
Καταπληκτική, αναλυτική συνταγή!
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 19 Ιούνιος 2011
Τα παιδιά μου τρώνε πολύ τα χειροποίητα ζυμαρικά από μικρά,μας έφτιαχνε η μανούλα μου χυλοπίτες,χυλοπιτάκι κοφτό,φιδέ{κριθαράκι},τραχανά και τα ζητάνε τακτικά!!Λαζάνια δεν είχα ξαναφτιάξει αλλά τελικά τίποτα δεν είναι δύσκολο!!!
Με τις γεύσεις πατζαριού-σπανάκι και καρότου είναι νόστιμα αλλά και απλά είναι τέλεια!!!!
Σχόλιο από sofouleli , Κυριακή, 19 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Δεν έχω φτιάξει χρωματιστά αλλα τα κλασικά άσπρα.Εκείνα θέλουν πολλά αυγά (κάθε φύλλο,ένα αυγό).Θα ήθελα να σας καταθέσω μια ευκολη μέθοδο να κόβει κανεις τα λαζάνια αφού το καθε φύλλο το κανει ένα ρολό και κόβοντας κάθετα σε ίδια μεγέθη ψιλά ψιλά η χοντρά ανάλογα με τα γούστα σας. Δεν τα ψήνω στο φούρνο αλλά τ' απλώνω σε τραπεζομάντηλα μέχρι να ξεραθούν ,ανακατεύοντας τα όταν αρχισουν να στεγνώνουν. Μας αρέσουν στο φούρνο μέ κοκκινιστό κοτόπουλο.Γίνεται τέλειο... γιουβέτσι με λαζάνια.
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 20 Ιούνιος 2011
Ευχαριστώ Σοφία για τα σκουφάκια!!!
Τα στεγνώνω σε δίσκους γιατί κάνω μικρή ποσότητα ζυμαρικών,θα φτιάξω όμως να έχω έτοιμα όποτε χρειάζονται,να μην παιδεύομαι κάθε φορά με τα ίδια:))))
Με κοτόπουλο ταιριάζουν πολύ!!!!
Μεταφορά στην κορυφή