Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Λεμονόπιτα ή Lemon Pie

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Πέμπτη, 09 Αύγουστος 2012
none
Περιγραφή

Μια γλυκόξινη πίτα με ανάλαφρη γεύση!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για το παντεσπάνι

  • χρειαζόμαστε 50 γραμμάρια αλεύρι.
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη.
  • 4 αυγά.
  • 1/2 κουταλάκι μπαίκιν.
  • Άρωμα βανίλιας.
  • Ξύσμα λεμονιού.

Για την κρέμα:

  • 100 γραμμάρια κόρν-φλάουρ,
  • 60 γραμμάρια αλεύρι.
  •  και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.
  • 4 κρόκους αυγών.
  • 60 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο μαλακό.
  • Λίγο αλάτι.
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό.
  • 1 φλιτζάνι κρύο νερό.
  • Χυμό 2 λεμονιών.
  • Ξύσμα ενός λεμονιού.

Για την μαρέγκα:

  • 5 ασπράδια αυγών,
  • 1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη,
  • άρωμα βανίλιας και
  •  ελάχιστο χυμό λεμονιού.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπαίκιν λίγο-λίγο και ανακατεύουμε να γίνει λείο το μείγμα. Το βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με σούστα, με διάμετρο 30 εκατοστά. Το ψήνουμε 10 -15 λεπτά.(δεν πρέπει να σκληρύνει)
  2. Το αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, το αλάτι, την ζάχαρη και το κρύο νερό. Τα ανακατεύουμε καλά ,προσθέτουμε το ζεστό νερό και το βάζουμε σε σιγανή φωτιά να πάρει 2-3 βράσεις
  3.  .Χτυπάμε τους κρόκους σε ένα μπολ και τους προσθέτουμε στο μείγμα λίγο -λίγο ανακατεύοντας γρήγορα, Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιών το ξύσμα και το βούτυρο,συνεχίζοντας το ανακάτεμα για να γίνει λεία η κρέμα μας.
  4. Για την μαρέγκα :χτυπάμε τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα προσθέτουμε λίγη-λίγη την ζάχαρη τις σταγόνες του λεμονιού και την βανίλια.
  5. Στρώνουμε την κρέμα επάνω στο παντεσπάνι και από πάνω βάζουμε την μαρέγκα, με σπάτουλα να κάνει κορυφές.
  6. Ψήνουμε το γλυκό στους 170 βαθμούς στην μεσαία σκάλα μέχρι να ροδίσει η μαρέγκα. Αφήνουμε να χλιαραίνει και ανοίγουμε την σούστα της φόρμας.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή από Funky blog και έκανα μικροαλλαγές.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή