Λεμονότουρτα της...καταστροφής
- 100 γρ. αλεύρι
- 25 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
- 25 γρ. κακάο
- 75 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. καφέ ζάχαρη
- 1 αυγό
- για βάρος μερικά φασόλια ή ρεβίθια
Κρέμα λεμονιού
- 4 αυγά
- 1 κρόκο αυγού
- 200 γρ. καφέ ζάχαρη
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
Δεύτερη κρέμα λεμονιού
- 1 ερμόλ
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 3 κ,σ. ρούμι
- χυμό από μισό λεμόνι
- 4 κ σ. ρόφημα σοκολάτας
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος σε σαντιγί ή garni, για το ντεκόρ
- Σε μια 24 αρα φόρμα βάζουμε μια λαδόκολλα
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο
- Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και ρίχνουμε και το αυγό
- Προσθέτουμε και το κακάο-αλεύρι και τα αμύγδαλα, να γίνει μια ζύμη λεία, κολλάει λίγο
- Την βάζουμε στην φόρμα και προσπαθούμε με τα αλευρωμένα χέρια μας ή με ένα κουτάλι να την απλώσουμε μέσα στην φόρμα
- Το αφήνουμε για 30 λεπτά να ησυχάσει
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Τώρα τρυπάμε με ένα πιρούνι την ζύμη
- Βάζουμε επάνω μια λαδόκολλα, ρίχνουμε τα φασόλια μέσα και τα απλώνουμε να πάνε παντού και ψήνουμε για σχεδόν 15 λεπτά
- Βγάζουμε την λαδόκολλα με τα φασόλια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά
- Τώρα κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 150 βαθμούς
- Χτυπάμε τα αυγά και τον κρόκο και την ζάχαρη να αφρατέψουν καλά
- Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε λίγο και ελαφρά
- Ρίχνουμε και τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ρίχνουμε στην φόρμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά, αναλόγως τον φούρνο μας.
- Αφήνουμε να κρυώσει και βγάζουμε το στεφάνι από την φόρμα
- Για την δεύτερη κρέμα χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί και τα απλώνουμε επάνω στο κρύο γλυκό
- Πασπαλίζουμε με το ρόφημα σοκολάτας, αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να πάρει λίγη υγρασία και με ένα πιρούνι κάνουμε μερικές γραμμές
- Βάζουμε την σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και στολίζουμε με την σαντιγί την τούρτα μας




