Λέμπκουχεν Κέικ με μέλι και μπαχαρικά
-
250 γρ. μέλι
-
125 γρ. λάδι ελαφρύ
-
125 γρ. καφέ ζάχαρη
-
50 γρ. κομμένο κόντιτα νεραντζάκι
-
50 γρ. κομμένο κόντιτα πορτοκάλι
-
100 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 κ.γ. αλεσμένα γαρύφαλλα
-
1|2 κ.γ. αλεσμένη κανέλλα
-
1|2 κ,γ. αλεσμένο κάρδαμο
-
1|2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
-
1|2 πακετάκι μπέικιν
-
300 γρ. αλεύρι
-
2 αυγά
Ντεκόρ
-
γάλα εβαπορέ
-
100 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
-
κερασάκια ολόκληρα
-
κόντιτα νεραντζάκι

-
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
-
Βάζουμε σε κατσαρόλα το μέλι το λάδι και την ζάχαρη ανακατεύοντας να πάρουν μια βράση
-
Τραβάμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα κόντιτα, τα αμύγδαλα και όλα τα καρυκεύματα, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει
-
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το βάζουμε σε μια λεκάνη και ρίχνουμε το κρύο μίγμα, ρίχνουμε και τα αυγά και το ανακατεύουμε καλά
-
Στο ταψί του φούρνου βάζουμε μια λαδόκολλα
-
Βάζουμε το μίγμα μέσα και το απλώνουμε να είναι παντού το ίδιο πάχος
-
Με ένα μαχαίρι το χαράζουμε μόνον (ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΩ) σε λωρίδες και το αλείφουμε με το γάλα εβαπορέ
-
Στολίζουμε με τα αμύγδαλα και τα κερασάκια και το νεραντζάκι (βλέπετε φωτό) και ψήνουμε για 35-40 λεπτά
-
Όταν κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια








