Λέμπκουχεν Μπισκοτάκια
Χριστουγεννιάτικα γερμανικά μπισκοτάκια
-
180 γρ. βούτυρο
-
300 γρ. καφέ ζάχαρη
-
1 μπέικιν
-
2 κ,γ. μέλι
-
1 κ.γ. αλεσμένα γαρύφαλλα
-
1|2 κ.γ. αλεσμένη κανέλλα
-
1|2 κ,γ. αλεσμένο κάρδαμο
-
1|2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
-
350 γρ. αλεύρι
-
150 -200 γρ. γάλα
-
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
-
Βάζουμε το βούτυρο και την ζάχαρη να ζεσταθούν, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά
-
Σε ένα ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε την ζύμη μέσα
-
Ψήνουμε για 20-30 λεπτά
-
Όταν ψηθεί το κόβουμε αμέσως σε κομμάτια τετράγωνα. μπακλαβαδωτά ή τρίγωνα
-
Άμα θέλουμε το αλείφουμε με λιωμένη σοκολάτα και βάζουμε επάνω ασημένιες μπιλίτσες
-
Την νοστιμιά του την καταλαβαίνετε μετά από 2 μέρες




