Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Λιαστές ντομάτες

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 13 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Δεν είναι εύκολο, αν ζεις σε πόλη και μάλιστα σε διαμέρισμα, να φτιάξεις τις δικές σου λιαστές ντομάτες. Υπάρχει λοιπόν εύκολος και ξεκούραστος τρόπος να τις φτιάξουμε στην ηλεκτρική μας κουζίνα!!!

 

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • Ντοματάκια πομοντόρια χωρισμένα κάθετα στα 2.
  • Χοντρό αλάτι
Οδηγίες
  1. Πλένω, σκουπίζω και χωρίζω κάθετα στα 2 τις ντοματούλες μου.
  2. Μετά τις βάζω σε ταψί με λαδόκολλα με την κομμένη επιφάνεια επάνω.
  3. Ρίχνω χοντρό αλάτι στη μια πλευρά της ντομάτας .
  4. Τις ψήνω στο φούρνο στους 100ο γκριλ και αντιστάσεις όλη τη νύχτα.
  5. Μπορώ να χρησιμοποιήσω 2 και 3 ταψιά στο φούρνο μας, αλλά τότε θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τον αέρα και θερμοκρασία 80ο.
  6. Το πρωί ελέγχω αν έχουν αφυδατωθεί όλες οι ντομάτες. Αφαιρώ από το ταψί τις αφυδατωμένες και συνεχίζω με τις ντομάτες που χρειάζονται και άλλο χρόνο για να είναι έτοιμες.
  7. Τινάζω το πολύ αλάτι από την αφυδατωμένη ντομάτα και τις φυλάω σε μπολ στο ψυγείο μου.
  8. Όταν θελήσω να τις χρησιμοποιήσω, τις αφήνω για λίγο στο νερό να μαλακώσουν ή τις βάζω όπως είναι (ανάλογα όπως θέλει κάποιος) , τις στραγγίζω και τις βάζω σε γιάλα με σκόρδο, λάδι και αρωματικά χόρτα ή κάπαρη.
  9. Τώρα είναι έτοιμες να χρησιμοποιηθούν στις συνταγές μας
  10. Οι λιαστές ντομάτες γίνονται και τηγανιτές σε κουρκούτι με τυρί ή χωρίς, και διάφορα μυρωδικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ποικιλία αυτής της ντομάτας έχει λίγα υγρά και είναι η πιο κατάλληλη για λιαστή.
Σχόλια
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Σάββατο, 15 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ειναι ενας πολυ σωστος συγχρονος τροπος να φτιαξεις λιαστες ντοματουλες . Παντως ουτε στο χωριο της φτιαχνουν πια στον ηλιο λογω ατμοσφαιρας,λογω ολο και κατι θα περασει απο πανω απο το τουλι και κατι θα αφησει .
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 17 Αύγουστος 2009
Η θερμοκρασία είναι αυτή που πρέπει, τουλάχιστον στο δικό μου φούρνο. Ο χρόνος είναι 10 με 12 ώρες, ίσως και παραπάνω μέχρι να αφυδατωθούν όλες οι ντομάτες. Ελέγχεις και ανάλογα πράττεις, λιγότερο ή περισσότερο.
Σχόλιο από bhsaria58 , Τρίτη, 18 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ενας πράγματι υγιεινός τρόπος αποξήρανσης ντομάτας,εγώ όμως τους σκούφους τους βάζω για την παρουσίαση!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή