Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1050-moustardosoupa.jpg
Μουσταρδόσουπα



Λιγκουίνι Ογκρατέν

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Κυριακή, 26 Ιούνιος 2011
none
Περιγραφή

Ένα πεντανόστιμο φαγητό για όλες τις περιστάσεις.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 400 γρ λιγκουινι.
  • 400 γρ τυριά [έμενταλ ,ρεγκάτο]
  • 1 πακετο μανιτάρια πλευρώτους
  • 3 πιπεριές [ κοκκινη,κίτρινη ,πορτοκαλί σε λωρίδες. ]
  • 250 γρ.ζαμπον μπούτι σε κομματακια.
  • 2 ντοματες ώριμες κομμενες κομμάτια
  • 2 κρέμες γάλακτος.μικρες.
  • αλατι πιπερι
Οδηγίες
  1. Σε 5 κουταλιές λάδι σωτάρουμε για λιγο τις πιπεριες,τα μανιτάρια, σε κομμάτια ,τις ντομάτες,και το ζαμπον.Κάνουμε μια σάλτσα λίγο ζουμερή.
  2. Βράζουμε το λιγκουινι αλ -ντεντε και ριχνουμε 2 κουταλιές λάδι.
  3. Σ'ενα πυρέξ βάζουμε το μισο λιγκουίνι,και τη μισή ποσότητα απο τυριά και σάλτσα.
  4. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λιγκουινι και τελειωνουμε με τα τυριά.
  5. Χτυπάμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε .
  6. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.Πρέπει να γινει μια ωραία κρούστα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε αντι για ζαμπόν βαζουμε μπέικον

Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Δευτέρα, 27 Ιούνιος 2011
Πολύ καλή μου φαίνεται αυτή η μακαρονάδα σου Τζένη! μπράβο!
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Δευτέρα, 27 Ιούνιος 2011
Eίναι μπουκιά και συχώριο στην κυριολεξία αυτό το φαγητό. Μ'εχει βγάλει ασπροπροσωπη πολλές φορές!
Μεταφορά στην κορυφή