Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Λιγκουίνι Ογκρατέν

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Κυριακή, 26 Ιούνιος 2011
none
Περιγραφή

Ένα πεντανόστιμο φαγητό για όλες τις περιστάσεις.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 400 γρ λιγκουινι.
  • 400 γρ τυριά [έμενταλ ,ρεγκάτο]
  • 1 πακετο μανιτάρια πλευρώτους
  • 3 πιπεριές [ κοκκινη,κίτρινη ,πορτοκαλί σε λωρίδες. ]
  • 250 γρ.ζαμπον μπούτι σε κομματακια.
  • 2 ντοματες ώριμες κομμενες κομμάτια
  • 2 κρέμες γάλακτος.μικρες.
  • αλατι πιπερι
Οδηγίες
  1. Σε 5 κουταλιές λάδι σωτάρουμε για λιγο τις πιπεριες,τα μανιτάρια, σε κομμάτια ,τις ντομάτες,και το ζαμπον.Κάνουμε μια σάλτσα λίγο ζουμερή.
  2. Βράζουμε το λιγκουινι αλ -ντεντε και ριχνουμε 2 κουταλιές λάδι.
  3. Σ'ενα πυρέξ βάζουμε το μισο λιγκουίνι,και τη μισή ποσότητα απο τυριά και σάλτσα.
  4. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λιγκουινι και τελειωνουμε με τα τυριά.
  5. Χτυπάμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε .
  6. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.Πρέπει να γινει μια ωραία κρούστα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε αντι για ζαμπόν βαζουμε μπέικον

Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Δευτέρα, 27 Ιούνιος 2011
Πολύ καλή μου φαίνεται αυτή η μακαρονάδα σου Τζένη! μπράβο!
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Δευτέρα, 27 Ιούνιος 2011
Eίναι μπουκιά και συχώριο στην κυριολεξία αυτό το φαγητό. Μ'εχει βγάλει ασπροπροσωπη πολλές φορές!
Μεταφορά στην κορυφή