Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Λικέρ Δυόσμου

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τρίτη, 02 Νοέμβριος 2010
none
Περιγραφή

Σπιρτάτο και ευωδιαστό το λικέρ αυτό με τσίπουρο και δυόσμο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • Ένα μεγάλο σουρωτήρι φύλλα δυόσμου πλυμένα και στραγγισμένα
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη.   
  • 1/2 φυλτζάνι τσαγιού ζάχαρη .
  • 1 ποτήρι τσαγιού τσίπουρο.
  • 1 κιλό τσίπουρο.
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τσίπουρο.
  • 10-15 γαρίφαλα.
Οδηγίες
  1. Το λικέρ γίνεται σε τρείς φάσεις. Τρίβουμε  καλά ( με γάντια στα χέρια) τα φύλλα με τα 2 φλιτζάνια ζάχαρη και το ένα ποτήρι τσίπουρο
  2. Προσθέτουμε και τα γαρίφαλα και το βάζουμε σε βάζο  και στον ήλιο
  3. Μετά 15-20  μέρες προσθέτουμε 1 κιλό τσίπουρο.
  4. Μετά από ένα μήνα προσθέτουμε 1/2 κιλό τσίπουρο και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.
  5. Το αφήνουμε να σταθεί άλλη μία εβδομάδα. Σαυτό το χρονικό διάστημα ανακινούμε καλά το βάζο για να μην κατακαθίσει η ζάχαρη και να διαλυθεί καλά.
  6. Στραγγίζουμε τα φύλλα  περνάμε το λικέρ απο τουλπάνι η γάζα διπλή για να λαμπικάρει το λικέρ.
Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνεται εξίσου καλό με τσίπουρο και ούζο! οι αναλογίες είναι ίδιες, εγώ το έχω κάνει και με ούζο, αλλά το προτιμώ με τσίπουρο.

Παρόμοια συνταγή: Λικέρ δυόσμου

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 07 Νοέμβριος 2010
Αγαπημένη γεύση ο δυόσμος αλλά λικέρ δεν είχα φτιάξει ποτέ. Δεν είναι δύσκολο!
Σχόλιο από Sol81 , Δευτέρα, 08 Νοέμβριος 2010
Καλημέρα.Μπορεί να γίνει και με μέντα?Και όταν λέμε μεγάλο σουρωτήρι τι εννοούμε??Σε φλ περίπου?
Σχόλιο από Ε.Φ. , Δευτέρα, 08 Νοέμβριος 2010
Μεγάλο σουρωτήρι είναι αυτό που στραγγίζουμε τα μακαρόνια,δεν το έκανα με μέντα ,αλλά μια δοκιμή με μικρή ποσότητα θα το δείξει,μοσχοβολάει και η μέντα όμορφα,μάζεψα στα λουτρά τής Αριδαίας που είχε μπόλικη και έβαλα στα συρτάρια μου!
Σχόλιο από Sol81 , Δευτέρα, 08 Νοέμβριος 2010
Οκ. σε ευχαριστώ. Όταν το κάνω θα επιστρέψω
Μεταφορά στην κορυφή