Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Λουκουμάδες της Georgia

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Δευτέρα, 18 Ιούλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Πώς φτιάχνουμε λουκουμάδες, αλλά και λαγάνες με το μείγμα αυτό!!!!

Συστατικά
  • 500 γρ Γαλα Χλιαρο
  • 20 γρ Μαγια
  • 5 γρ Αλατι
  • 520 γρ Αλευρι
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • 20 γρ. ζάχαρη
Οδηγίες
  1. Βαζουμε την Μαγια,στο γαλα με λιγο ζαχαρη,και το χτηπαμε με το πηρουνι,να λιοσει και να αφρησει λιγο.Το αφηνουμε λιγο να φουσκοσει η μαγια.
  2. Μετα βαζουμε το αλευρι,με το αλατι και την ζαχαρη και τα χτυπαμε καλα,με μια ξηλινη κουταλα, οσο να πεφτη απο την κουταλα μας!
  3. Το αφηνουμε για 30 λεπτα να ησυχασει και να φουσκώσει η ζύμη μας.
  4. Στη συνέχεια βάζουμε το λάδι να κάψει σε βαθιά κατσαρόλα και ρίχνουμε κουταλιές ζύμης φουσκωμένης και αφήνουμε να ροδοψηθούν. 
  5. Εγω εκανα την μιση Δοση λουκουμαδες και το υπολοιπο,το εβαλα στο ψθγειο,για την αλλη μερα!
  6. Την αλλη μερα ομως,δεν θελαμε παλι λουκουμαδες,και σκεφτομουν αν μπορω να κανω Λαγανες με την υπολοιπη ζυμη που ειχα,αφου θα καναμε και μπαρμπικιου,θα τεριαζε!(και με την βοηθεια της Λιανας, έγιναν!!!)

Στο περισσο Ζυμαρι εβαλα για να κάνω λαγάνες!!!

  • 1 κοφτο κ.γ. Μαγια ξερη
  • 1 κ.γ. μελι
  • και περιπου 200 γρ αλευρι!

Το δουλεψα καλα ,σε μια μαλακια ζημη,και το αφησα για περιπου 1 ωρα να φουσκωσει!

Βγήκαν 3 Λαγανες!!


Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 20 Ιούλιος 2011
Πολύ όμορφοι οι λουκουμάδες και ωραίο το κόλπο με την ζύμη της επόμενης μέρας!αλλά πόση ζάχαρη βάζουμε, στην αρχική ζύμη;
Σχόλιο από georgia2783 , Τετάρτη, 20 Ιούλιος 2011
20 γραμαρια ζαχαρη!Σορυ!!!!!!!!Θα το διορθωση η Ηλιανα!!!!! Και ειναι πολι τραγανη!!!!
Σχόλιο από sofouleli , Τετάρτη, 20 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραία συνταγή! θα τους κάνω!
Μεταφορά στην κορυφή