Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Μακαρόνια με χοιρινό φιλέτο και ρόκα σε άσπρη σάλτσα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 03 Μάρτιος 2013
none
Περιγραφή

Σε 30 λεπτά είναι έτοιμη η μακαρονάδα μας!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
2 άτομα
  •     250 γρ φιλέτο χοιρινό
  •     2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  •     1 μικρό κρεμμύδι
  •     2 σκελίδες σκόρδο
  •     Ελαιόλαδο,    Αλατι, πιπερι
  •     1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (καυτερη )
  •     5-6 μανιτάρια
  •     Λίγο  Sherry
  •     100 ml λευκό κρασί
  •     100 ml ζωμο κρεατος
  •     6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  •     1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
  •     1 χούφτα ρόκα
  •     250 γρ μακαρόνια
Οδηγίες
  1. Έβαλα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για τα μακαρονια και το εβαλα να βρασει.
  2.  Φτιάχνω τη σάλτσα:    Έκοψα το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα εβαλα να τσιγαριστουν  λιγο σε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
  3.  Τραβαω τα φυλλαρακια απο το δενδρολίβανο, ψιλοκόβω  και το ριχνουμε και αυτο στο τηγάνι.    Μόλις τα κρεμμύδια σωταριστουν,  ριχνω  το χοιρινό κρέας κομμένο σε κύβους, πασπαλιζω με πιπέρι και αλάτι.
  4. Τώρα το νερο βραζει για τα τα μακαρόνια, τα ριχνω στο νερό που βράζει, ανακατευω .
  5. Μόλις το κρέας ροδίσει ελαφρά ριχνω και τα μανιτάρια κομμενα σε λεπτές φέτες. Πασπαλίστε με πάπρικα.    Μόλις τα μανιτάρια παρουν και αυτα χρωμα ριχνω Σέρι,  οταν το σέρι εξατμιστεί ριχνω το λευκό κρασί  στο τηγάνι,  αφηνω λιγο να εξατμιστεί . Τέλος ριχνω τον ζωμο στο τηγάνι.
  6. Κατεβαζω την φωτια, εγω εχω μεχρι το 9 και το κατεβαζω στο 5, Τότε ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να διαλυθεί τελείως.
  7. Για να δεσω τη σάλτσα βαζω το αλεύρι σε ενα μικρο σουρωτήρι και το κουναω λίγο για πεφτει λίγο λιγο μεσα στη σαλτσα και ανακατευω,    αφηνω ένα λεπτό και ειναι ετοιμη η σάλτσα. Μόλις το σπαγγέτι είναι έτοιμο, βαζω σε πιατο
  8. Για τη σάλτσα λείπει ακόμα ένα τελευταίο βήμα: Ριχνω την Ροκα και ανακατεύουμε για λίγο. Και πασπαλιζω με λίγο πιπέρι και αλάτι.
  9. Στη συνέχεια ριχνω τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά και ...    Σερβιρω!
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορειτε να βαλετε και κρεας γαλοπουλας η κοτοπουλου.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή