Μανιτάρια μαριναρισμένα
- Mισό κιλό. περίπου φρέσκα μανιτάρια λευκά στρογγυλά ολόκληρα ή στη μέση κομμένα
- 1 κ. σ. πράσινο πιπέρι σε ολόκληρους σπόρους, αλάτι
- Χυμό μισού λεμονιού
- 1 ποτήρι λευκό ξερό κρασί
- φρέσκο θυμάρι
- 2-3 κουτάλια της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ¼ κ.γλ. κόλιαντρο
- 1 μεγάλη κόκκινη ντομάτα, ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρους, σε κυβάκια
- 2 κ. σ. λάδι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Σε μπολ βάζουμε τα μανιτάρια, καλά πλυμένα (τα μικρά ολόκληρα και τα μεγαλύτερα κομμένα στη μέση), και προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι, λεμόνι, κρασί, θυμάρι, κόλιαντρο, μαϊντανό και τα κομματάκια της ντομάτας.
- Ανακατεύουμε καλά ώστε τα μανιτάρια να «μαριναρισθούν» από όλες τις πλευρές τους.
- Τα αφήνω για κανένα μισάωρο.
- Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομματάκια του κρεμμυδιού.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα μανιτάρια και το αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας σε πολύ δυνατή φωτιά.
- Σε 8 με 10' λεπτά περίπου το αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Τα μανιτάρια αυτά μπορούν να σερβίρονται και ζεστά ή και κρύα.
- Καλή επιτυχία!