Μελιτζάνες με μανιτάρια
Η νηστίσιμη εκδοχή στα παπουτσάκια μελιτζάνας! Τα μανιτάρια αντικαταστούν τον κιμά επάξια!
- 4 μελιτζάνες φλάσκες,
- 1 βαζάκι μανιτάρια φετούλες ή φρέσκα κομμένα,
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
- 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες,
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη,
- 4 φρέσκες ντομάτες στο μούλτι ή ντοματάκια κουτί,
- μαϊντανό αρκετό ψιλοκομμένο,
- λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο,
- 1/2 κ.γλ. κύμινο,
- 1/2 κ.γλ. πάπρικα,
- 1 κ.γλ.ρίγανη,
- 2-3 δαφνόφυλλα,
- αλατοπίπερο,
- 1 κύβο λαχανικών,
- αν θέλετε τυρί τριμμένο για το τέλος.
- Πλένομαι,σκουπίζουμε καλά τις μελιτζάνες μας,τις κόβουμε στη μέση και αδειάζουμε την ψύχα τους.
- Τις περνάμε από το τηγάνι λίγο να μαλακώσουν και τις βάζουμε σε ταψί,τις αλατοπιπερώνουμε.
- Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια,σκόρδο,μανιτάρια,πιπεριά να σοταριστούν ελαφρά,προσθέτουμε τις ντομάτες,μαϊντανό και δυόσμο,αλατοπίπερο,τον κύβο λαχανικών και ρίγανη. Βράζουμε τη γέμιση 10 λεπτά.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες μας, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το κύμινο, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με μια κουταλιά τριμμένο τυρί ή βάζουμε μόνο ντομάτες πάνω από τη γέμιση και τα δαφνόφυλλα ανάμεσα στις μελιτζάνες. Ψήνουμε στους 190β. για 30 λεπτά.
Αφού σοτάρουμε τα υλικά της γέμισης,παίρνουμε κουταλιές και γεμίζουμε με αρκετό μείγμα τις μελιτζάνες μας και ΑΝ θέλουμε τις καλύπτουμε με μισή φέτα τυρί την κάθε μια.Ψήνουμε 30 λεπτά να λιώσει το τυρί.