Μελιτζάνες ογκρατέν
- 600 γραμμάρια μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
- 200 γραμμάρια τυρί φέτα κομμένο μικρά κυβάκια.
- 8 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα η κεφαλογραβιέρα.
- 2 αυγά.
- 4 κουταλιές γάλα.
- 9 κουταλιές λάδι.
- Αλάτι και πιπέρι.
- 500 γραμμάρια ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι τις φέτες της μελιτζάνας και τις αφήνουμε μια ώρα, μετά τις πλένουμε και τις στύβουμε να ξεπικρίσουν.
- Αραδιάζουμε τις μισές μελιτζάνες σε λαδωμένο ταψάκι έτσι που η μία φέτα να μισοσκεπάζει την άλλη. Βάζουμε ένα δάχτυλο νερό, βάζουμε τις μισές πολτοποιημένες ντομάτες, πασπαλίζετε με αλάτι ,πιπέρι και περιχύνουμε με 3 κουταλιές λάδι και σκορπάμε επάνω τα κυβάκια της φέτας. Αραδιάζουμε τις άλλες μισές μελιτζάνες και ρίχνουμε επάνω αλάτι ,πιπέρι και 3 κουταλιές λάδι.
- Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε το γάλα, ξαναχτυπάμε πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι . Προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί προσέχοντας να μοιραστεί καλά παντού.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε 40 -45 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς .
Μπορούμε να τηγανίσουμε ελαφρά τις μελιτζάνες, τότε δεν θα βάλουμε το νεράκι στο αρχικό στάδιο.