Μεξικάνικο Ρύζι
-
1 κούπα ρύζι
-
¼ της κούπας λάδι
-
1 κρεμμύδι ξερό μικρό ψιλ/νο
-
Μισή πράσινη και μισή κόκκινη πιπεριά σε κύβους
-
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
-
Μισό κ.γλ. ζάχαρη
-
2 κούπες νερό χλιαρό
-
1 κύβο κρέατος
-
1 κ. γλ. Κοφτή τσίλι σκόνη (δοκιμάζετε και συμπληρώνετε)
-
Μισό κ. γλ. Κύμινο
-
Μισό κ. γλ. Αλάτι
-
Λίγο πιπέρι
Σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι και την πιπεριά για λίγα λεπτά.
Προσθέτω το ρύζι και συνεχίζω για λίγο ακόμα το σοτάρισμα.
Στη συνέχεια προσθέτω τα ντοματάκια με τη ζάχαρη και ανακατεύω.
Διαλύω τον κύβο στο ζεστό νερό και τα προσθέτω στην κατσαρόλα μαζί με το κύμινο, το τσίλι, το αλάτι (με προσοχή) και το πιπέρι.
Αφήνω το φαγητό σκεπασμένο να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, περίπου 20 λεπτά.
Αποσύρω από τη φωτιά και ανάμεσα στην κατσαρόλα και το καπάκι, βάζω μια καθαρή πετσέτα για να απορροφήσει τους υδρατμούς.
Σερβίρω σαν συνοδευτικό, αλλά και σαν κυρίως. Επίσης στις μεξικάνικες βραδιές μαζί με τα τσίλι , τα φαχίτας, τα εντσιλάδας και τη σαγκρία, είναι απαραίτητο.
Ο χρόνος ψησίματος του φαγητού είναι ενδεικτικός. Δοκιμάζουμε και βλέπουμε αν το ρύζι θέλει κι άλλο ψήσιμο ή όχι.