Μηλόπιτα λάιτ

Mια σπιτική μηλόπιτα με τριφτή ζύμη. Δεν χρειάζεται να στερείστε και το γλυκό σε μία δίαιτα
ζύμη
- 240 γρ αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 70 γρ ζάχαρη
- 1 αυγό
- 70 γρ μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά
γέμιση
- 4 μήλα ξινά σε κομμάτια
- 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Γία τη ζύμη την τριφτή
- 2 πακέτα βανίλια
- 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 70 γρ αλεύρι
- 40 γρ μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά
- Βάζουμε τό αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αυγό και 70 γρ μαργαρίνη και ζυμώνουμε.
- Κάνουμε τή Ζύμη σε μια μπάλα, τυλίξτε την σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε την γιά 30 λεπτά.στό ψυγείο
- Ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε πλαστική μεμβράνη σέ ένα φύλο και τη βάζουμε σέ μία φόρμα με διάμετρο 26 εκατοστά.
- Βάζουμε μία λαδόκολα, βάζουμε τό φύλο τής ζύμης μέσα στή φόρμα
- Κόβουμε τά Μήλα στά 4 , αφαιρέστε τους σπόρους, φλούδες και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Αναμίξτε με ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού βάζουμε τά μήλα μεσα στή φόρμα
- Για τήν τριφτή ζήμη ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και μέ τά δάχτυλά μας κάνουμε τό τριφτό ζυμάρι. Πασπαλίζουμε τίς φέτες μήλου με αυτό.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° . Ψηνουμε τή Μηλόπιτα στο φούρνο στη χαμηλότερη σκάρα περίπου 45 λεπτά




