Μηλόπιτα με γέμιση και κρέμα καρυδιού
ζύμη πάστα Φλώρα
- 270 γρ αλεύρι
- 130 γραμμάρια βούτυρο
- 70 γρ ζάχαρη,
- 1 βανίλια
- 1 αυγό
- Αλάτι
Για την κρέμα:
- 50 γρ βούτυρο
- 50 γρ ζάχαρης
- ½ φακελάκι βανίλια
- 1 αυγό
- 50 γρ αλεύρι
- 50 γρ καρύδια τριμμένα
Για την επικάλυψη 1
- 1000 γρ μήλα
- 40 g ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- λιγο χυμό λεμονιού
Για την επικάλυψη 2
- 100 γρ καρύδια χοντροκομμένα
- 100 γρ μελιού
- 80 ml κρέμα σαντιγί
- 25 γρ βούτυρο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
Για τη ζύμη:
- Βάλτε το Αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέστε το βούτυρο, ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και το αυγό και τη ζυμώνουμε γρήγορα σε μια ζύμη με τα χέρια σας.
- βάζουμε τη ζύμη, σε μια φόρμα 26αρα με λαδόχαρτο στον πάτο της και τα πλάγια και τρυπήστε με ένα πιρούνι πολλές φορές.
Για την επικάλυψη: 1
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, πασπαλίζουμε με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Για την κρέμα:
- Xτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια, προσθέστε το αυγό.
- Aνακατεύουμε το αλεύρι και το τριμμένο καρύδι ελαφρά σε μια λεία κρέμα. (Αντί για 50 γρ αλεύρι και 50 γρ καρύδια μπορείτε να βάλετε μόνο 100 γρ τριμμένο καρύδι )
- Αυτή τηn κρέμα την απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω στην ζύμη Φλώρα. Στη συνέχεια απλώνουμε τα μήλα, ζάχαρη και κανέλα.
- Aνάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 15 λεπτά, στη συνέχεια, κατεβάζουμε την θερμοκρασία και ψήνουμε άλλα 30 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Για την επικάλυψη 2
- Εν τω μεταξύ βάζουμε το μέλι με την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο περίπου 2 λεπτά, να πάρουν μια βράση.
- Το παίρνουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τα χοντροκομμένα καρύδια και 1 / 4 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι.
- Όταν περάσουν τα 30 λεπτά βγάζουμε το γλυκό και απλώνουμε επάνω το μείγμα με το μέλι και τα καρύδια, συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτα.
- Όταν κρυώσει το πασπαλίζουμε με άχνη





το ξεχασα να το γραψω
Άλλη μια υπέροχη μηλόπιτα μάς έδειξες, Βιανκα!!!