Μηλόπιτα με γλάσο
- 600 g αλεύρι
- 300 g ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 300 γρ βούτυρο
- 100 γρ φρέσκο τυρί κρέμα
- 3 μέτρια αυγα
- 1 ½ κιλό μήλα
- 1 ½ λεμόνι το χυμό
- 450 ml χυμό μήλου
- 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα (κυδώνι ή βερύκοκο)
- Λίγο άρωμα ρούμι
- 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου, βανίλια
- 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
- 6 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα σε φέτες
- 150 γρμ ζάχαρη άχνη
- Βιτάμ για τα ταψί
- Αλεύρι, για την επιφάνεια εργασίας
- Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, 200γρμ από τη ζάχαρη, τη βανίλια, το βούτυρο σε κομμάτια και το τυρί κρέμα. Στην αρχή τα βάζουμε με τους γάντζους του μίξερ να ανακατευτούν και στη συνέχεια με κρύα χέρια ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα στο ψυγείο.
- Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα τέσσερα και μετά σε φετούλες και προσθέτουμε 3-4 κ.σ. χυμό λεμονιού.
- Βάζουμε 320ml από το χυμό μήλου, τη μαρμελάδα, τα υπόλοιπα 100 γρμ ζάχαρη και το ρούμι να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε τα μήλα και τ΄αφήνουμε με κλειστό καπάκι περίπου 5 λεπτά να τραβήξουν και τα βγάζουμε από τη φωτιά.
- Ανακατεύουμε τις κρέμες άνθος αραβοσίτου με 100 ml χυμό μήλου και τα προσθέτουμε στο υπόλοιπο μίγμα. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά και τ΄αφήνουμε να κρυώσει.
- Βουτυρώνουμε μια λαμαρινα΄(39 x 32) και πασπαλιζουμε με αλεύρι. Παίρνουμε τη μισή ποσότητα ζύμης και σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε στο μέγεθος του ταψιού. Στρώνουμε τη ζύμη στο ταψί και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Προσθέτουμε το μίγμα με τα μήλα αφήνοντας από κάθε πλευρά ένα περιθώριο του ενός εκατοστού.
- Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλο στην ίδια διάσταση και το τοποθετούμε πάνω από τα μήλα και πατάμε να κλείσουν όλες οι πλευρές.
- Χτυπάμε ένα αυγό και αλείφουμε την επιφάνεια του γλυκού στο οποίο προηγουμένως το έχουμε τρυπήσει σε πολλά σημεία με ένα πιρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με 3-4 κ.σ. χυμό λεμονιού και περιχύνουμε μ΄αυτό τη μηλόπιτα. Αφήνουμε να κρυώσει το γλάσο και κόβουμε τη μηλόπιτα σε 16 κομμάτια.
Εγώ έφτιαξα την ζύμη μια μερα πριν και την έβαλα στο ψυγείο καθώς και την γεμιση !
Έβαλα επάνω στην γεμιση μια μεμβράνη και την έβαλα σε δροσερό μέρος ( στο μπαλκόνι. ) Την έψησα σε λαμαρίνα φούρνου 42χ38 εβγαλα πιο πολλα κομμάτια.
ΤΑ ΑΥΓΑ ΤΑ ΒΆΖΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΖΎΜΗ !!
Εγινα ξεχασιαρα!!!!!! Αχαχχαχαχααα