Μηλόπιτα με κρέμα κρασιού
ζύμη παστας φλωρας
- 125 γρ . βούτυρο
- 100 γρ . ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 αυγό
- 200 γρ . αλεύρι
- 2 κ . γ . Μπέκιν Πάουντερ
για την φόρμα
- βούτυρο
- 2 κ . σ . τριμμένη φρυγανιά
γέμιση
- 1 0250 γρ μήλα
- 2 σακουλάκια ανθός αραβοσίτου βανίλια
- 125 γρ . κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ χυμό λεμονιού
- 750 γρ . κρασί άσπρο ( ΟΧΙ ΡΕΤΣΙΝΑ )
- 250 γρ . ζάχαρη
- 1 βανίλια
- λίγο κακάο ή κροκαντ για το γαρνίρισμα
Για το κροκάν
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 50 γρ . βούτυρο
- 200 γρ . αμύγδαλα ή φουντούκια χοντροκομμένα
- Με το αλεύρι , μπεκιν , αυγό , βανίλια και βούτυρο κάνουμε την ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά να κρυώσει .
- Βουτυρώνουμε την φόρμα με στεφάνι και στο στεφάνι το ίδιο
- και την πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά .
- Καθαριζουμε τα μήλα , τα κοβουμε σε κυβακια και τα ραντίζουμε με τον χυμο λεμονιου .
- Στο άνθος αραβόσιτου βάζουμε 3 κ.σ.απο το κρασί .
- Το κρασί και την ζάχαρη τα βάζουμε να βράσουν .
- Το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ρίχνουμε το άνθος αραβόσιτου στο κρασί να πάρει μερικές βράσεις να γίνει μια κρέμα .
- Το παίρνουμε από την φωτιά και ρίχνουμε και τα μήλα .
- Βαζουμε την πάστα φλορα στην φορμα και προσπαθουμε να καλύψει και το στεφανι τουλαχιστον 4 ποντους .
- Βάζουμε μετα μεσα στην φόρμα και την κρεμα με τα μηλα και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 60 λεπτά .
- Το αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο
- Χτυπάμε την σαντιγί και γαρνίρουμε , πασπαλίζουμε με κροκαντ ή με τo κακάο
Για το κροκάν
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη να καραμελώσει
- Ρίχνουμε και το βούτυρο να διαλυθεί και προσθέτουμε τα αμύγδαλα ή τα φουντούκια και τα ανακατεύουμε να πάρουν ένα σκούρο χρώμα όχι να γίνουν μαύρα .
- Μετά τα απλώνουμε σε λαδόχαρτο τα σκεπάζουμε με άλλο ένα και αμέσως με ένα πλάστη ή ένα μπουκάλι τα τρίβουμε
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χρησιμοποιούμε στα γλυκά μας για γαρνίρισμα





Οι φωτογραφίες δε, είναι εκπληκτικές!
Για δώσε πληροφορίες για το κροκάν που λες στη συνταγή σου.
αλλα μπορητε να το φτιαξετε και μονοι σας
κροκαντ
4 κ,σ ζαχαρη
50 γρ βουτυρο
200 γρ αμυγδαλα η φουντουκια χοντροκομενα
σε ενα τηγανι βαζουμε την ζαχαρη να καραμελωση ριχνουμε και το βουτυρο να αναλιση και προσθετουμε τα αμυγδαλα η τα φουντουκια,και τα ανακατεβουμε να παρουν ενα σκουρο χρωμα οχι και να γινουν μαυρα
μετα τα απλωνουμε σε λαδοχαρτο τα σκεπαζουμε με αλλο ενα και αμασως με ενα πλαστη η ενα μπουκαλι τα τριβουμε τα αφηνουμε να κρυωσουν και τα χρησημοπιουμε στα γλυκα μας για γαρνιρισμα
με οτι μηλα εχω