Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μηλόπιτα με λικέρ αυγού

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Πέμπτη, 16 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή Πολύ εύκολο και γρήγορο ! Σε 10 λεπτά είναι έτοιμο και το φουρνίζετε !
Συστατικά
  • 125 γρ . βούτυρο μαλακό
  • 3 αυγά
  • 70 γρ ζάχαρη άχνη
  • 120 γρ αλεύρι
  • 8 γρ μπεκιν παουντερ
  • 30 γρ νισεστέ
  • 80 γρ  λικέρ αυγού
  • 4 μήλα
  • αμύγδαλα φιλέ
  • λίγο χυμό λεμονιού

 για το γλάσο

  • 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές σούπας λικέρ αυγού
           
Οδηγίες

 

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα , τα κόβουμε σε φέτες και τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν .
  2. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα χτυπάμε στο μίξερ να αφρατεψουν και να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη
  3. Ανακατεύουμε  αλεύρι , νισεστέ και παουντερ
  4. Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς .
  5. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με στεφάνι και πασπαλίζουμε με τριμμένο παξιμάδι .
  6. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη αχνή , ρίχνουμε και τους κρόκους .
  7. Ρίχνουμε το αλεύρι  και το λικέρ εναλλάξ ,  στο τέλος την μαρέγκα και τα ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά .
  8. Ρίχνουμε το χυλό στην φόρμα και βάζουμε τις φέτες μήλων το ένα δίπλα στο άλλο .
  9. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ψήνουμε την μηλόπιτα για 30 λεπτά
  10. Όταν την βγάλουμε από τον φούρνο , ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το λικέρ αυγού και περιχύνουμε το γλυκό αμέσως
  11.  Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε τις άκρες μονό με ζάχαρη άχνη
  
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Γίνεται και με κεράσια , βερίκοκα και δαμάσκηνα
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 16 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Πάρα πολύ ωραία!!! Ευχαριστούμε, Bianka!!!
Γιατί αλήθεια χρησιμοποιούμε αυτό το συγκεκριμένο λικές και όχι κάποιο άλλο;
Τα διαφορετικά φρούτα που λες, θα είναι φρέσκα ή κομπόστα;
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 16 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
τα κερασια μπορουν να μπουν και απο αυτα της κομποστας καλλα στραγγισμενα,αλλα τα αλλα να ειναι φρεσκα
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 18 Νοέμβριος 2009
αν δεν εχετε Λικερ αυγου βαλετε
40 γρ κρεμα γαλακτος και 40 γρ κονιακ
Μεταφορά στην κορυφή