Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

759-kalamarakia.jpg
Καλαμάρια γεμιστά



Μηλόπιτα με λικέρ αυγού

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Πέμπτη, 16 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή Πολύ εύκολο και γρήγορο ! Σε 10 λεπτά είναι έτοιμο και το φουρνίζετε !
Συστατικά
  • 125 γρ . βούτυρο μαλακό
  • 3 αυγά
  • 70 γρ ζάχαρη άχνη
  • 120 γρ αλεύρι
  • 8 γρ μπεκιν παουντερ
  • 30 γρ νισεστέ
  • 80 γρ  λικέρ αυγού
  • 4 μήλα
  • αμύγδαλα φιλέ
  • λίγο χυμό λεμονιού

 για το γλάσο

  • 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές σούπας λικέρ αυγού
           
Οδηγίες

 

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα , τα κόβουμε σε φέτες και τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν .
  2. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα χτυπάμε στο μίξερ να αφρατεψουν και να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη
  3. Ανακατεύουμε  αλεύρι , νισεστέ και παουντερ
  4. Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς .
  5. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με στεφάνι και πασπαλίζουμε με τριμμένο παξιμάδι .
  6. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη αχνή , ρίχνουμε και τους κρόκους .
  7. Ρίχνουμε το αλεύρι  και το λικέρ εναλλάξ ,  στο τέλος την μαρέγκα και τα ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά .
  8. Ρίχνουμε το χυλό στην φόρμα και βάζουμε τις φέτες μήλων το ένα δίπλα στο άλλο .
  9. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ψήνουμε την μηλόπιτα για 30 λεπτά
  10. Όταν την βγάλουμε από τον φούρνο , ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το λικέρ αυγού και περιχύνουμε το γλυκό αμέσως
  11.  Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε τις άκρες μονό με ζάχαρη άχνη
  
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Γίνεται και με κεράσια , βερίκοκα και δαμάσκηνα
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 16 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Πάρα πολύ ωραία!!! Ευχαριστούμε, Bianka!!!
Γιατί αλήθεια χρησιμοποιούμε αυτό το συγκεκριμένο λικές και όχι κάποιο άλλο;
Τα διαφορετικά φρούτα που λες, θα είναι φρέσκα ή κομπόστα;
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 16 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
τα κερασια μπορουν να μπουν και απο αυτα της κομποστας καλλα στραγγισμενα,αλλα τα αλλα να ειναι φρεσκα
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 18 Νοέμβριος 2009
αν δεν εχετε Λικερ αυγου βαλετε
40 γρ κρεμα γαλακτος και 40 γρ κονιακ
Μεταφορά στην κορυφή