Μηλόπιτα με λικέρ αυγού
- 125 γρ . βούτυρο μαλακό
- 3 αυγά
- 70 γρ ζάχαρη άχνη
- 120 γρ αλεύρι
- 8 γρ μπεκιν παουντερ
- 30 γρ νισεστέ
- 80 γρ λικέρ αυγού
- 4 μήλα
- αμύγδαλα φιλέ
- λίγο χυμό λεμονιού
για το γλάσο
- 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
- 3 κουταλιές σούπας λικέρ αυγού
- Καθαρίζουμε τα μήλα , τα κόβουμε σε φέτες και τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν .
- Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα χτυπάμε στο μίξερ να αφρατεψουν και να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη
- Ανακατεύουμε αλεύρι , νισεστέ και παουντερ
- Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς .
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα με στεφάνι και πασπαλίζουμε με τριμμένο παξιμάδι .
- Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη αχνή , ρίχνουμε και τους κρόκους .
- Ρίχνουμε το αλεύρι και το λικέρ εναλλάξ , στο τέλος την μαρέγκα και τα ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά .
- Ρίχνουμε το χυλό στην φόρμα και βάζουμε τις φέτες μήλων το ένα δίπλα στο άλλο .
- Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ψήνουμε την μηλόπιτα για 30 λεπτά
- Όταν την βγάλουμε από τον φούρνο , ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το λικέρ αυγού και περιχύνουμε το γλυκό αμέσως
- Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε τις άκρες μονό με ζάχαρη άχνη
- Γίνεται και με κεράσια , βερίκοκα και δαμάσκηνα
Γιατί αλήθεια χρησιμοποιούμε αυτό το συγκεκριμένο λικές και όχι κάποιο άλλο;
Τα διαφορετικά φρούτα που λες, θα είναι φρέσκα ή κομπόστα;
40 γρ κρεμα γαλακτος και 40 γρ κονιακ