Μηλόπιτα σε στρώσεις
Για την ζύμη
- 2 ποτήρια νερού φαρίνα,
- ποτήρι νερού λάδι,
- 1 ποτήρι νερού ζάχαρη,
- 4 αυγά,
- 1/2 κουταλάκι σόδα και άρωμα βανίλιας.
Για την γέμιση
- 4 μήλα κομμένα κομματάκια μικρά,
- 5 κουταλιές μαύρη ζάχαρη,
- 1/2 κουταλάκι κανέλα ,
- 3 κουταλιές βιτάμ λυωμένο ,
- 1 χούφτα χοντροκομμένα καρύδια ,
- 1 χούφτα ξανθές σταφίδες.
- Ενώνουμε τα υλικά της γέμισης ,και χωριστά τα υλικά της ζύμης.
- Στρώνουμε σε ταψάκι 32 νούμερο (βουτυρωμένο και αλευρωμένο)μία στρώση ζύμης ,μία στρώση μήλων, ξανά μία στρώση ζύμης και μία στρώση μήλων, επαναλαμβάνουμε με το τελευταίο μέρος της ζύμης. Συνολικά 3 στρώσεις ζύμης ,2 στρώσεις μήλων.
- Ψήνουμε την μηλόπιτα σε 160 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου, σκεπασμένη στην αρχή με αλουμινόχαρτο για να μην μας αρπάξει.





Μπράβο!