Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
pripankaj 17.11.2018 8:55
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
Hlianna 24.7.2018 20:54
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
Hlianna 24.7.2018 20:53
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
Hlianna 24.7.2018 20:51
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
Hlianna 24.7.2018 20:50
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
ioankedi@protonmail.com 24.7.2018 14:08
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:56
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:54
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:52
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Μηλόπιτα τραγανή στο τσακ μπαμ

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Παρασκευή, 12 Ιανουάριος 2018
none
Περιγραφή

Εύκολη μηλόπιτα ζουμερή και γεμιστή.

Συστατικά
  • 125 γρ βούτυρο
  • 125 γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3-4 μέτρια μήλα
  • 3-4 κουταλιές κομπόστα
  • 1-2 κουταλιές ζελέ μήλο
  • καρύδια
  • κανέλλα
Οδηγίες
  1. Φτιάχνουμε τη ζύμη και τη βαζουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  2. Εν το μεταξύ καθαρίζω τα μήλα, τα κόβω σε κομμάτια, Και βάζω την κανέλα, κομπόστα και ζελέ, καρύδια σε κομματάκια και τα ανακατεύω.
  3. Μοιραζω τη ζύμη σε 2 μέρη, βάζω βούτυρο στο ταψάκι 22×25 μέγεθος. και ανοίγω την ζύμη να πάει παντού με το χέρι,και αν χρειαστεί με λίγο αλεύρι στο χέρι, έτσι να ανέβει λίγο στα πλάγια.
  4. Βαζω την γέμιση πάνω στη ζύμη να πάει παντού, και βάζω και λίγο καρύδια.
  5. Την άλλη μισή βάζω σε μεμβράνη, και σκεπαζω πάλι με μεμβράνη και ανοίγω με τον πλαστή στο μέγεθος του ταψιού.Βάζω πανω απο τα μήλα, και σκεπαζω
  6. Λιώνουμε λίγο βούτυρο και το βάζω επάνω με ένα πινέλο και πιέζω τα πλάγια να κλείσει.
  7. Κανω μαχαιριές ή πιρουνιες,βάζω λίγη κανέλα, καστανή ζάχαρη, αμύγδαλα, Και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β.για 30-40 λεπτά.
  8. Καλή επιτυχία

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή