Μηλότουρτα
- 5 κ.σ. Αλεύρι
- 5 κ.σ. Ζάχαρη
- 5 κ.σ. Γάλα
- 5 κ.σ. Λάδι
- 2 Αυγά
- ½ σακουλάκι Μπεκιν
- 5 μεγάλα Μήλα
- 4 Φύλλα Ζελατίνα
- 250 γρ Νερό
- 1 Κούπα Ζάχαρη
- 1 Βανίλια
- 60 γρ Ανθός Αραβοσίτου Βανίλια
- 2 κ.σ. χυμό Λεμόνι
- 2 Αυγά
- 200 γρ Κρέμα Γάλακτος
Παντεσπάνι
- Χτυπάτε στο Μίξερ το Αλεύρι με το Μπέικιν , Ζάχαρη, Γάλα, Λάδι και τα Αυγά.
- Βάζετε το μίγμα σε μια φόρμα με στεφάνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Αφήνετε να κρυώσει
Κρέμα
- Βάζετε την ζελατίνα σε κρύο νερό να μαλακώσει.
- Τρίβετε τα μήλα στον τρίφτη ( χοντροτρίβετε) και προσθέστε τα υλικά εκτός από τη ζελατίνα, τα αυγά και την κρέμα γάλακτος.
- Βράστε τα όλα μαζί ανακατεύοντας .
- Στο καυτό μίγμα ρίχνετε τα 2 αυγά λίγο χτυπημένα και την ζελατίνα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Γύρω από το παντεσπάνι βάζετε το στεφάνι από την φόρμα και το γεμίζετε με την κρύα Κρέμα
- Χτυπάτε την Κρεμά Γάλακτος καλά να αφρατέψει ,και γαρνίρετε την κρύα τούρτα.
- Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την άλλη μέρα .
- Πασπαλίζουμε την τούρτα μας με ζάχαρη άχνη και κανέλλα .