Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

384-piperopita111.jpg
Πιπερόπιτα



Μια Μελαχρινή

recipe image
Προστέθηκε απόIva Ptolemaida, Δευτέρα, 03 Ιούνιος 2013
none
Περιγραφή

Μια εύκολη συνταγή, σκέτη γλύκα !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 8 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
  • 8 κουταλιές καρύδι τριμμένο
  • 8 αυγά
  • 8 κουταλιές ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο σκόνη
  • 2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • λίγο αλάτι (στο χτύπημα των ασπραδιών)

Για το σιρόπι:

  • 2 και 1/2 ποτήρια νερού ζάχαρη
  • 5 ποτήρια νερό
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • μισό λεμόνι
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, τα καρύδια, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μπέικιν και τη βανίλια
  2. Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια (ρίχνοντας στη μύτη του κουταλιού λίγο αλάτι), να γίνουν μαρέγκα. Μετά χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη ν΄ασπρίσουν καλά.
  3. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μίγμα με τα στέρεα υλικά και προσθέτουμε το ξύσμα.
  4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά.
  5. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε τα υλικά σε κατσαρόλα, αφήνουμε να βράσουν για 5-10 λεπτά
  6. Όταν ψηθεί η καρυδόπιτα, την αφήνουμε να κρυώσει, την χαρακώνουμε με ένα μαχαίρι εδώ κι εκεί, περιχύνουμε με το σιρόπι ζεστό να ποτίσει καλά και περιμένουμε μέχρι να απορροφήσει όλο το σιρόπι, μετά την βγάζουμε από την φόρμα.
  7. Αν θέλουμε, στο τέλος, καλύπτουμε την επιφάνεια της καρυδόπιτας με σαντιγύ, ή σοκολάτα, γαρνίρουμε με τριμμένα καρύδια και κομματάκια από γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας. Καλή σας όρεξη !
Λίγα μυστικά ακόμα

Εδώ εφαρμόζουμε την πρακτική : «κρύο το κεϊκ, ζεστό το σιρόπι»

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή