Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3111-melitzanesograten.jpg
Μελιτζάνες ογκρατέν



Mini ψωμάκια με γέμιση σπανάκι

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τρίτη, 23 Οκτώβριος 2012
none
Περιγραφή

Πολύ ωραία, νόστιμα αλμυρά ψωμάκια σαν μάφινς. Βρήκα την συνταγή στο ίντερνετ με έτοιμη ζύμη Pillsbury, εγώ έφτιαξα της Ηλιάννας από την Λαδόπιτα έκπληξη

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 πακέτο Pillsbury για ψωμί ή πίτσα ή την αγαπημένη σας ζύμη.
  • Γέμιση:
  • 500 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο,
  • 2 κρεμμυδάκια χοντροκομμένα,
  • άνηθο ψιλοκομμένο,
  • 200 γρ. τυρί κρέμα,
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος ή γάλα,
  • 2-3 κ.σ. λάδι,
  • 3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα,
  • 1 κ.γλ. πιπέρι,1 κ. γλ.αλάτι,
  • τριμμένο τυρί ή φέτες κασέρι.
Οδηγίες
  1. Λαδώνουμε 10 ατομικές φόρμες καλά.
  2. Αν φτιάξουμε δική μας ζύμη αφού την αφήσουμε να φουσκώσει, την κάνουμε ρολό και κόβουμε σε δέκα ίσες φέτες. Πατάμε με τα χέρια μας κάθε φέτα να ανοίξει μικρό φυλλαράκι στρογγυλό.
  3. Τοποθετούμε στα φορμάκια καλύπτοντας και τα πλαϊνά τους. Αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
  4. Αν φτιάξετε τη ζύμη της λαδόπιτας θα ακολουθήσετε τα βήματα της συνταγής.
  5. Σοτάρουμε ελαφρά, αχνίζουμε, στο λάδι το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, άνηθο, πιπέρι, κρέμα γάλακτος ή γάλα και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
  6. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα σπανάκι και γεμίζουμε τα ψωμάκια-ζυμαράκια μας.
  7. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί ή κόβουμε στα τέσσερα τις φέτες τυρί και καλύπτουμε απάνω.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20-30 λεπτά να ροδίσουν.
  9. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τη γέμιση με διάφορα τυριά και ζαμπόν!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή