Μοσχαράκι λάιτ στο φούρνο
- 1 κ.μοσχάρι σε λεπτές φέτες,
- 3-4 ντομάτες σε φέτες,
- 1 πιπεριά σε ροδέλες ή μπαστουνάκια,
- 4 σκ. σκόρδο σε φέτες,
- 2 κρεμμύδια σε φέτες,
- ρίγανη,αλατοπίπερο,
- ξύσμα από ένα λεμόνι,
- λίγο λαδάκι.
- Βάζουμε σε πυρέξ τις φέτες ντομάτας,απάνω το κρέας, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ρίγανη, συνεχίζουμε με φέτες κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριά και τελειώνουμε με ντομάτες.
- Αλατοπιπερώνουμε πάλι με προσοχή, ρίχνουμε αρκετή ρίγανη και περιχύνουμε το φαγητό μας με λάδι.
- Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 1 1/2 ώρα να μαλακώσει το κρέας μας.
Δεν προσθέτουμε νερό, αφήνουν τα λαχανικά αρκετό, μπορούμε να προσθέσουμε μαϊντανό ή σέλινο.
Βοηθούν και τα λαχανικά και γίνεται λουκούμι!