Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2644-tzigerompourekakia.jpg
Τζιγερομπουρεκάκια



Μοσχαράκι με κυδώνια

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 04 Νοέμβριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Νόστιμη και αγαπημένη χειμωνιάτικη συνταγή και γιορτινή!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6 μερίδες
  • 1 κιλό και 200 γρ. μοσχάρι κομμένο σε μέτρια κομμάτια από κιλότο ή σπάλα
  • 5 μέτρια κυδώνια
  • Μισή κούπα λάδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
  • 1 κούπα κρασί κόκκινο ή μαρσάλα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Μερικά σπυριά μπαχάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κονκασέ περασμένο στο μούλτι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας που το διαλύουμε σε 1 κούπα νερό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
Οδηγίες
  1. Σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος στο λάδι, να ροδίσουν ελαφρά. Καλύτερα να τα σοτάρετε σε 2 δόσεις τα κρέατα.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε ακόμα για λίγο.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε και τα μπαχαρικά.
  4. Αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο το κρασί και  ρίχνουμε τη ντομάτα και τον πελτέ μαζί με το νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί το κρέας περίπου μια ώρα. Ελέγχουμε το φαγητό μας και αν χρειάζεται προσθέτουμε κατά διαστήματα ζεστό νερό. Στη μισή ώρα προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε φέτες δηλ. το ένα κυδώνι σε 8 κομμάτια.
  6. Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε μέσα τα κυδώνια και πάνω στο κρέας, ρίχνουμε σάλτσα πάνω στα κυδώνια, σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθούν μαζί με το κρέας περίπου 20 λεπτά.
  7. Δεν ανακατεύουμε το φαγητό, μόνο από το πλάι βάζουμε την κουτάλα μας και κάνουμε έλεγχο αν το φαγητό είναι εντάξει στο πάτο και δεν έχει πιάσει. Ελέγχουμε το αλάτι και κατεβάζουμε το φαγητό μας από τη φωτιά. Το φαγητό ψήνεται σε μέτρια φωτιά. Το ανακάτεμα γινεται γυρνώντας πλαγίως και κυκλικά την κατσαρόλα.

 

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μπορούμε, αν θέλουμε, να τηγανίσουμε ελαφρά σε βούτυρο τα κυδώνια μας και να τα ρίξουμε μετά στην κατσαρόλα στο χρόνο που αναφέρω για μια πιο πλούσια γεύση.
  • Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και πατατες κομμένες κυδωνάτες στο φαγητό σας για τα παιδιά που μπορεί να μη φάνε τα κυδώνια.
  • Δεν αφήνουμε τα κυδώνια να λιώσουν, θέλουμε να κρατούν.
  • Εγώ χρησιμοποίησα αφράτα κυδώνια Βόλου, που είναι πιο εύκολα στο καθάρισμα και στο κοψιμο.
  • Ένα φαγητό που μαζί με τα κυδώνια θα βάλω και  δαμάσκηνα και αυτό θα είναι το χριστουγεννιάτικό μας πιάτο.
Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 05 Νοέμβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Το μοσχαράκι σου Ηλιάννα πρέπει να είναι πολύ νόστιμο!!
Πολλά Μπράβο και για την παρουσίαση!!!!!
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 06 Νοέμβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολυ ωραία συνταγη όταν βρω εδω καλα κυδωνια θα την φτιάξω !!
Μεταφορά στην κορυφή