Μοσχαράκι με πατάτες στο φούρνο
- 1 κιλό μοσχάρι κότσι ή ελιά ή σπάλα
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 4 σκελ. Σκόρδο ολόκληρες
- Πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- Μισή κούπα λάδι
- Χυμό από ½ λεμόνι
- Αλάτι – Πιπέρι
- αλουμινόχαρτο
- Σοτάρουμε το κρέας στο λάδι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύουμε και βάζουμε και το αλατοπίπερο, σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε ζεστό νερό να καλυφτεί το κρέας μας και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου 2 ώρες. Ελέγχουμε ενδιάμεσα αν θέλει κι άλλο νερό και προσθέτουμε ζεστό πάντα.
- Όταν ψηθεί το κρέας, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού. Στο ζουμί του κρέατος ρίχνουμε τις πατάτες και τις βράζουμε περίπου 10 λεπτά να μαλακώσουν, αλλά όχι να παραβράσουν.
- Βάζουμε τις πατάτες γύρω από το κρέας, ρίχνουμε και το ζουμί, το λεμόνι, διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι και καλύπτουμε μόνο το κρέας με το αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στον αέρα, για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες.
Απλό και νόστιμο κυριακάτικο φαγητό από τη Ρένα Αλεξίου. Η τεχνική αυτή, κάνει το μοσχαράκι ζουμερό και νόστιμο!