Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1591-kalitsounia.jpg
Κρητικά καλτσούνια



Μοσχαράκι με πατάτες στο φούρνο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 17 Νοέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Ένα φαγητό με λίγα υλικά αλλά πολύ νοστιμιά από παράδοση.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •    1 κιλό μοσχάρι κότσι ή ελιά ή σπάλα
  •    2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  •    4 σκελ. Σκόρδο ολόκληρες
  •    Πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  •    Μισή κούπα λάδι
  •    Χυμό από ½ λεμόνι
  •    Αλάτι – Πιπέρι
  •    αλουμινόχαρτο
Οδηγίες
  1. Σοτάρουμε το κρέας στο λάδι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύουμε και βάζουμε και το αλατοπίπερο, σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμα.
  2. Προσθέτουμε ζεστό νερό να καλυφτεί το κρέας μας και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου 2 ώρες. Ελέγχουμε ενδιάμεσα αν θέλει κι άλλο νερό και προσθέτουμε ζεστό πάντα.
  3. Όταν ψηθεί το κρέας, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού. Στο ζουμί του κρέατος ρίχνουμε τις πατάτες και τις βράζουμε περίπου 10 λεπτά να μαλακώσουν, αλλά όχι να παραβράσουν.
  4. Βάζουμε τις πατάτες γύρω από το κρέας, ρίχνουμε και το ζουμί, το λεμόνι, διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι και καλύπτουμε μόνο το κρέας με το αλουμινόχαρτο.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στον αέρα, για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Απλό και νόστιμο κυριακάτικο φαγητό από τη Ρένα Αλεξίου. Η τεχνική αυτή, κάνει το μοσχαράκι ζουμερό και νόστιμο!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή