Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μοσχαράκι πικάντικο ψητό

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τρίτη, 09 Οκτώβριος 2012
none
Περιγραφή

Μοσχάρι στο φούρνο μαριναρισμένο σε βότανα, πορτοκάλι και μπαχαρικά!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6-8 άτομα περίπου
  •     μοσχάρι σε φιλέτα,
  •     2 κ.σ φρέσκο δενδρολίβανο,
  •     2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι,
  •     1 κ.σ. βασιλικό,
  •     2-3 δαφνόφυλλα,
  •     4 σκ.σκόρδο,
  •     1 μεγάλο ή 2 μέτρια κρεμμύδια,
  •     το ξύσμα και το χυμό ενός πορτοκαλιού,
  •     αλατοπίπερο,
  •     1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο,
  •     1 κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο,
  •     ρίγανη,
  •     1 κύβο βοδινού,
  •     3-4 κ.σ. λάδι.
  •     5-6 πατάτες (προαιρετικά).
Οδηγίες
  1. Πλένουμε τα φιλέτα μας, τα αφήνουμε 15 λεπτά σε νερό και ξύδι.
  2.  Βάζουμε στο μπλέντερ το λάδι, το  δενδρολίβανο, θυμάρι, βασιλικό, ξύσμα, χυμό πορτοκαλιού, κρεμμύδια, σκόρδα, αλατοπίπερο να γίνουν λείο μείγμα.
  3. Βάζουμε τα φιλέτα μας σε ταψί ή γάστρα, τα αλατοπιπερώνουμε, απάνω απλώνουμε το μείγμα-μαρινάδα.    Αφήνουμε 6 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί το κρέας,ή όλο το βράδυ.
  4. Σκεπάζουμε καλά με καπάκι ή αλουμινόχαρτο το ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 45 λεπτά και άλλα 30 χωρίς το καπάκι-αλουμινόχαρτο να μαλακώσει και να ροδίσει το κρέας.     Αν θέλουμε προσθέτουμε και τις πατάτες να ψηθούν μαζί με το κρέας τα τελευταία 30 λεπτά.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν έχουμε φρέσκα βότανα θα βάλουμε μία γεμάτη κουταλιά σούπας αποξηραμένα.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή