Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Cisco Certified Design Associate
angeleena 3.12.2019 8:51
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2404-thganites.jpg
Τηγανίτες



Μοσχάρι λεμονάτο με πουρέ

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τρίτη, 24 Οκτώβριος 2017
none
Περιγραφή

Αγαπημένο,νόστιμο φαγητό!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6 άτομα
  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 καρότα
  • λίγο σέλινο
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • χυμό 3 λεμονιών
  • λαδι,
  • αλάτι,πιπέρι
  • θυμάρι ή ρίγανη .
  • Για τον πουρέ πατάτας:
  • 10 μέτριες πατάτες
  • 2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
  • Αλάτι,
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε καλά το κρέας,το στραγγίζουμε. Σοτάρουμε το μοσχάρι με το ελαιόλαδο ,ρίχνουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα,το σκόρδο σε φέτες και τα καρότα,αφήνουμε λίγα λεπτά να σοταριστούν.
  2. Σβήνουμε με το κρασί , αφήνουμε να εξατμιστεί για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλύψει το κρέας, το θυμάρι ,το σέλινο χοντροκομμένο {προαιρετικά}, χαμηλώνουμε την φωτιά μας και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό μας περίπου 1-1:30 ώρα.
  3. Προς το τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιών και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα .
  4. Ετοιμάζουμε τον πουρέ: Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους , τις βάζουμε σε μέτρια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν . Ρίχνουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
  5. Στη συνέχεια πολτοποιούμε τις πατάτες με ένα πιρούνι ή με σύρμα σε πουρέ .
  6. Ρίχνουμε τον πουρέ σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Με μια κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς να στεγνώσει καλά ο πουρές. Λίγο λίγο προσθέτουμε σε κομματάκια το παγωμένο βούτυρο . Το κρύο βούτυρο στην καυτή πατάτα βοηθάει στο να πετύχουμε αυτήν τη μεταξένια υφή στον πουρέ. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  7. Τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το ζεστό γάλα ανακατεύοντας . Αλατίζουμε και ρίχνουμε λίγο μοσχοκάρυδο.
  8. Σερβίρουμε το μοσχαράκι μας με τον πουρέ!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή