Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...


Mousse au Chocolate η Γαλλίδα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τετάρτη, 09 Οκτώβριος 2013
none
Περιγραφή

Μους σοκολάτας του Γάλλου Μάγειρα Paul Bocuse.

Συστατικά
  •    6 αυγά
  •    150 γρ ζάχαρη
  •    200 γρ πικρή σοκολάτα Halbbitter ή κουβερτούρα
  •    125 γρ μαλακό βούτυρο
  •    1 φλιτζανάκι του καφέ μόκα.
  •    1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες
  1. Πρώτα φτιάχνουμε τον καφε με 2 κ γλ. καφε ΕΛΛΗΝΙΚΟ σκέτο η εσπρέσο να είναι δυνατός.    Χωρίζουμε τα αυγά.   Χτυπάμε τα ασπραδια με λιγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.   Την βάζουμε στο ψυγείο
  2. Χτυπάμε τους κροκους με την ζάχαρη μέχρι να αφρατεψουν σε μια ωραία κρέμα.
  3. Βάζουμε τη σοκολάτα η την κουβερτούρα σε μπεν μαρι να λιώσουν.   Το νερό όχι να βράζει ,να είναι μόνο καυτό
  4. Ρίχνουμε πολυ προσεκτικά την σοκολάτα στην κρέμα από τους κροκους.   Ανακατεύουμε απαλά και προσθετουμε τον καφε, πάλι ανακατεύουμε προσεκτικά.   Ρίχνουμε 3-4 κ.σ από την μαρέγκα.   Τώρα ρίχνουμε την κρέμα μέσα στην μαρέγκα.
  5. Βάζουμε την έτοιμη Mousse σε ποτήρια η σε μια ωραία βαθιά λεκάνη και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Λίγα μυστικά ακόμα

Την Mousse àu Chocolate την φτιάχνουμε μια μέρα πριν την σερβίρουμε, την βάζουμε στο ψυγείο.   Τότε έχουμε μια ωραία νοστιμότατη Mousse àu Chocolate.   Σερβίρουμε μεαντιγί και τριμμένη σοκολάτα.  

Eλαφριά μους σοκολάτας

Μούς σοκολάτας

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή