Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μουσακάς με αγκινάρες

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Τρίτη, 18 Μάρτιος 2014
none
Περιγραφή

Οι αγκινάρες όπως και να μαγειρευτούν είναι πολύ νόστιμες και υγιεινές. Αν τις αγαπάτε φτιάξτε αυτόν τον μουσακά και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 16 αγκινάρες.
  • 750 γραμμάρια κιμά.
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
  • Ένα κουτί ντοματάκια σε καρεδάκια.
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας.
  • 1/2 ποτηράκι κρασί άσπρο.
  • Ένα καρότο τριμμένο.
  • Δυο κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο.
  • Αλάτι, Πιπέρι.
  • 1/2 κούπας λάδι.
  • 100 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα.

Για τη μπεσαμέλ.

  • 100 γραμμάρια βούτυρο.
  • 120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • 1 λίτρο γάλα.
  • 2 κρόκους αυγών.
  • Λίγο αλάτι, Πιπέρι.
  • Ελάχιστο μοσχοκάρυδο.
  • 50 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε να βράσουν σε νερό με τον χυμό ενός λεμονιού. Προσέχουμε να μη μαλακώσουν πολύ. Τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε.
  2. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τον κιμά με το λάδι τα κρεμμύδια και λίγο πιπέρι . Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για λίγο ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα ντοματάκια το καρότο το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να βράσει σε πολύ σιγανή φωτιά χωρίς νερό μέχρι να μείνει με το λάδι του. Προς το τέλος προσθέτουμε και τον άνηθο ψιλοκομμένο.
  3. Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ με τον τρόπο που ξέρουμε. Προσθέτουμε και το τυρί.
  4. Σε ένα ταψί στρώνουμε ομοιόμορφα τις αγκινάρες και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί. Καλύπτουμε τις αγκινάρες με τον κιμά μέσα στον οποίο έχουμε βάλει δυο κουταλιές από τη μπεσαμέλ.
  5. Ρίχνουμε επάνω τη μπεσαμέλ και την στρώνουμε ομοιόμορφα . Πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 με αντιστάσεις για 45 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα

 Τα υλικά που δίνω στη συνταγή είναι για ένα ταψί διαστάσεων 28Χ40.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή