Μουστοκούλουρα με κακάο
- 4 κούπες φαρίνα,
- 1 1/2 κουταλάκι σόδα,
- 2 κουταλάκια κανέλα,
- 3/4 κουταλάκι γαρύφαλλο,
- 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο,
- 1 κουταλιά κακάο,
- 1/2 κούπα λάδι ή σπορέλαιο,
- 1 κούπα πετιμέζι,εγώ έβαλα μούστο,
- 2 κουταλιές κονιάκ,
- 2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού,
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού.
- Αν βάλετε μούστο προσθέστε και 1/2 φλ. ζάχαρη καστανή η κρυσταλλική
- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υγρά υλικά μας μαζί. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τη φαρίνα λίγο λίγο, ζυμώνουμε να πετύχουμε μαλακή-αφράτη ζύμη.
- Παίρνουμε κομματάκια ζύμης και πλάθομαι διάφορα σχέδια κουλουράκια, τα βάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β. 20 λεπτά να ροδίσουν.
- Φυλάγονται για αρκετό καιρό σε κουτί μπισκότων.
Όταν έχουμε μούστο τα φτιάχνουμε με πετιμέζι, η προσθήκη του κακάου τους δίνει σοκολατένια γεύση!
Οταν ΔΕΝ έχουμε μούστο τα φτιάχνουμε με πετιμέζι!!!:)
Στα μυστικά έχω κάνει λάθος,όταν ΔΕΝ έχουμε μούστο φτιάχνουμε με πετιμέζι τα κουλουράκια μας ,δεν βάζουμε και τα δύο!!Το διορθώνεις Ηλιάννα;Ευχαριστώ πολύ!