Μπαγκέτες, Pain Paillase
Είναι πολύ εύκολη συνταγή και αν θέλουμε κάνουμε τη ζύμη το πρωί, βάζουμε στο ψυγείο, πάμε να κάνουμε όλη ημέρα τις δουλειές μας και ψήνουμε το βράδυ τις μπαγκέτες μας.
- 500 γρ αλεύρι (αλεύρι για ολες τις χρησεις η μισο μισο )
- 300 ml νερού, παγωμένο
- ¼ Φρέσκια μαγιά ειναι σχεδον 11 γρ
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζι . Η διαδικασία θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 5 λεπτά. Βάλτε τη ζύμη σε μια αρκετά μεγάλη και αλευρωμένη στρογγυλη λεκανη με καπάκι, και σκεπαστε το με το καπάκι, το βαζουμε στο ψυγειο περίπου 10-12 ώρες.
- Στη συνέχεια, προθερμάνετε το φούρνο στους 240 ° C.
- Τωρα και μονο τωρα πάρτε τη ζύμη από το ψυγείο. Θα πρέπει να εχει αυξηθεί καλά η ζυμη (τουλάχιστον διπλασιαστει σε ογκο), σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ριχνουμε τη ζυμη ΔΕΝ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΠΙΑ !
- Με μια σπάτουλα ή μαχαίρι χωριζουμε σε 3 ίσα μέρη και κανουμε μια συστροφή της ζύμης για 2 φορες. Αμέσως βαζουμε τις μπακετες μας σε μια λαμαρινα του φουρνου μας που εχουμε βαλη επανω λαδοκολα
- Τοποθετήστε την σε προθερμασμένο φούρνο. Δεύτερο ραφτι από κάτω. ψήνουμε Περίπου 15 λεπτά στους 240 ° C , έπειτα στη θερμοκρασία στους 220 ° C και ψήστε για άλλα 15 λεπτά περίπου (ανάλογα με το επιθυμητο χρωμα που θελουμε ).
- Αν θελουμε στα 5 τελευταια λεπτα τις ψεκαζουμε με αλατονερο






