Μπακαλιαράκια ευωδιαστά
- 3-4 μπακαλιαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
- Αλεύρι τόσο όσο να αλευρωθούν
- ½ κούπα λάδι
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι ξύσμα και φέτες
- ½ κουταλάκι θυμάρι φρέσκο
- ½ κουταλάκι δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαργαρίνη
- Αλάτι, Πιπέρι
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Πλένετε τα μπακαλιαράκια και τα στεγνώνετε. Τα αλατοπιπερώνετε και τα αλευρώνετε.
- Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και βάζετε το ψάρι. Το ψήνετε από όλες τις πλευρές καλά και το βγάζετε σε πιάτο.
- Αφαιρείτε το λάδι από το τηγάνι και το πετάτε και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα αρωματικά, το χυμό και λίγο ξύσμα από το λεμόνι και τη μαργαρίνη. Βάλτε και μερικές φέτες λεμονιού.
- Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λειώσει η μαργαρίνη, προσθέτετε το μαϊντανό και περιχύνετε το ψάρι.
Συνταγή του Χριστοδούλου
Μόλις τα έφτιαξα, μοσχομυρίζει η σάλτσα τους!