Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μπακαλιαράκια με σκορδαλιά

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Κυριακή, 14 Οκτώβριος 2012
none
Περιγραφή

Φρέσκα μπακαλιαράκια τηγανιτά με σκορδαλιά πατάτας!!Εύκολο,γρήγορο και νόστιμο φαγητό!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 1.5 κ. φρέσκα μπακαλιαράκια,
  • αλεύρι, αλατοπίπερο,
  • λάδι για το τηγάνι.

Σκορδαλιά:

  • 3 πατάτες,
  • 3 σκ.σκόρδο,
  • 3 κ.σ. ξίδι,
  • χυμό από 1/2 λεμόνι,
  • 1- 1½ φλ. τσαγιού λάδι,
  • 1 αυγό (προαιρετικά),
  • αλάτι.
Οδηγίες
  1. Αφαιρούμε τα εντόσθια και ξεπλένουμε καλά τα ψάρια. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα τα αλατίζουμε,και αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
  2. Ενώνουμε σε μπολ το αλεύρι,αλατοπίπερο και αλευρώνουμε τα ψάρια.Τα ρίχνουμε σε καυτό λάδι,χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και τηγανίζουμε να ροδίσουν.
  3. Τα βάζουμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα λάδια.
  4. Εχουμε ετοιμάσει την σκορδαλιά μας. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους μεγάλους. Τις βράζουμε για 20΄ να μαλακώσουν.
  5. Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στο μπλέντερ. Πολτοποιούμε τις πατάτες όσο είναι καυτές ακόμα . Προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο, το λεμόνι και το ξίδι,προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι καιτέλος το αυγό χτυπώντας συνεχώς μέχρι να αποκτήσουμε αφράτο μείγμα.
  6. Σερβίρουμε στα πιάτα μας με την σκορδαλιά και σαλάτα πράσινη.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η σκορδαλιά είναι της Αργυρώς, εγώ δεν έβαλα το αυγό!
 Η σαλάτα που τους ταιριάζει είναι μπρόκολο, βλήτα, μαρούλι ή λάχανο-καρότο.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή