Μπακαλιαράκια με σκορδαλιά
Φρέσκα μπακαλιαράκια τηγανιτά με σκορδαλιά πατάτας!!Εύκολο,γρήγορο και νόστιμο φαγητό!
- 1.5 κ. φρέσκα μπακαλιαράκια,
- αλεύρι, αλατοπίπερο,
- λάδι για το τηγάνι.
Σκορδαλιά:
- 3 πατάτες,
- 3 σκ.σκόρδο,
- 3 κ.σ. ξίδι,
- χυμό από 1/2 λεμόνι,
- 1- 1½ φλ. τσαγιού λάδι,
- 1 αυγό (προαιρετικά),
- αλάτι.
- Αφαιρούμε τα εντόσθια και ξεπλένουμε καλά τα ψάρια. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα τα αλατίζουμε,και αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
- Ενώνουμε σε μπολ το αλεύρι,αλατοπίπερο και αλευρώνουμε τα ψάρια.Τα ρίχνουμε σε καυτό λάδι,χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και τηγανίζουμε να ροδίσουν.
- Τα βάζουμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα λάδια.
- Εχουμε ετοιμάσει την σκορδαλιά μας. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους μεγάλους. Τις βράζουμε για 20΄ να μαλακώσουν.
- Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στο μπλέντερ. Πολτοποιούμε τις πατάτες όσο είναι καυτές ακόμα . Προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο, το λεμόνι και το ξίδι,προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι καιτέλος το αυγό χτυπώντας συνεχώς μέχρι να αποκτήσουμε αφράτο μείγμα.
- Σερβίρουμε στα πιάτα μας με την σκορδαλιά και σαλάτα πράσινη.
Η σκορδαλιά είναι της Αργυρώς, εγώ δεν έβαλα το αυγό!
Η σαλάτα που τους ταιριάζει είναι μπρόκολο, βλήτα, μαρούλι ή λάχανο-καρότο.