Μπακαλιάρος λεμονάτος κατσαρόλας
- 1 κ. μπακαλιάρος παστός ,ξαλμυρισμένος και κομμένος σε μέτρια κομμάτια,
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο,
- 2 ξερά κρεμμύδια σε κυβάκια,
- 2-3 σκ. σκόρδο σε φέτες,
- 2-3 καρότα σε φέτες,
- σέλινο χοντροκομμένο,
- λίγο άνηθο,
- 500.γρ, πατάτες κομμένες κυδωνάτες ή φέτες χοντρές,
- αλάτι με προσοχή,πιπέρι,
- 1 κρασοπότηρο κρασί λευκό,
- 2 λεμόνια το χυμό τους,
- 1 φλ. ζεστό νερό,
- 2 κ. σ. αλεύρι.
- Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μεγάλα κομμάτια τον βάζουμε σε μεγάλο μπολ-λεκάνη με νερό και τον ξαλμυρίζουμε αλλάζοντας τουλάχιστον 2-3 φορές το νερό.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με τα κρεμμύδια και τις πατάτες να σοταριστούν.προσθέτουμε τα καρότα,το σκόρδο ,ανακατεύουμε να γυαλίσουν.
- Ρίχνουμε τέλος το σέλινο ,τον άνηθο και σβήνουμε με το κρασί .Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το ζεστό νερό και λίγο αλάτι,χαμηλώνουμε την φωτιά μας και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
- Βάζουμε προσεχτικά τα κομμάτια του μπακαλιάρου πάνω από τα λαχανικά, ρίχνουμε πιπέρι και βράζουμε ακόμα 15-20 λεπτά περίπου.
- Στον χυμό λεμονιών διαλύουμε το αλεύρι προσθέτουμε λίγο λίγο από το ζεστό ζουμάκι του φαγητού μας,ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι και περιχύνουμε το φαγητό ,ανακινούμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε 4- 5΄να δέσει η σάλτσα.
Αν θέλουμε προσθέτουμε 5-6 πράσα μόνο το άσπρο μέρος τους κομμένα σε ροδέλες!