Μπακαλιάρος με ντομάτα, θυμάρι και ούζο
- ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος,
- 400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ,
- 1 φλ. του καφέ λάδι,
- 1 σφηνάκι τσίπουρο ή ούζο,
- θυμάρι,ρίγανη,
- 1 κ. γ. ζάχαρη,
- αλατοπίπερο.
- Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μερίδες τον ξεπλένουμε,τον βάζουμε σε αρκετό νερό να ξαλμυρίσει από την προηγούμενη μέρα,αλλάζοντας το τακτικά.
- Τον στραγγίζουμε από τα νερά και τον αφήνουμε να στεγνώσει καλά σε σουρωτήρι.
- Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο καυτό λάδι τον μπακαλιάρο και από τις 2 πλευρές.
- Σβήνουμε με το ούζο ή το τσίπουρο και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά του.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μυρωδικά και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το ψάρι.
Έκανα κάποιες αλλαγές στο φαγητό, πρόσθεσα πατάτες, τις σοτάρισα πριν τον μπακαλιάρο και συνέχισα το μαγείρεμα σε κατσαρόλα προσθέτοντας τις ντομάτες και τα μυρωδικά.Το ούζο δίνει μια υπέροχη γεύση!
Η συνταγή από εδώ: monastiriaka.gr