Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

522-xorta111.jpg
Χόρτα τσιγαριστά



Mπακαλιάρος με πουρέ

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 22 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένας διαφορετικός τρόπος να φτιάξουμε τον μπακαλιάρο και να τον ευχαριστηθούμε.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

800 γρ. ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο φιλέτο

1 λίτρο νερό
1 / 2 λεμόνι
1 / 4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
Μερικούς κόκκους πιπέρι
2 φύλλα δάφνης

3 κουταλιές αλεύρι
3 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι για τη μπεσαμέλ
1 1 / 2 κούπα γάλα
1 1 / 2 κούπας ζωμό από το μπακαλιάρο

2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
2 πράσα ψιλοκομμένα σε ροδέλες
2 καρότα σε φετάκια
1 / 2 κούπα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια ή ξερό κρεμμύδι τριμμένο


1 κιλό πατάτες βρασμένες και αλεσμένες σε πουρέ 
1 κούπα παρμεζάνα για τον πουρέ ή αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Οδηγίες



  1. Βράζουμε τον  μπακαλιάρο με το λεμόνι, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και τη δάφνη για 15΄.
  2. Στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο  και κρατάμε 2-2,5 κούπες από το ζωμό του ψαριού που βράσαμε.
    Σ’ ένα τηγάνι λιώνουμε 2 κουταλιές βουτύρου και σοτάρουμε σ’ αυτό το πράσο, το καρότο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο για 10΄, ώσπου να μαλακώσει το πράσο και το καρότο. Ενδιάμεσα ρίχνουμε και  ζωμό ψαριού για να μαλακώσουμε τα λαχανικά.
    Για τη μπεσαμέλ.
  3. Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο για τη και σοτάρουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα , το ζωμό από το ψάρι και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας, ώσπου να σχηματιστεί η μπεσαμέλ.
  4. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι ή την παρμεζάνα.
    Κόβουμε το ψάρι σε κομμάτια μπουκιάς και το ανακατεύουμε με το μισό μίγμα λαχανικών και  όλη την μπεσαμέλ.
  5. Στρώνουμε σε βαθύ πυρέξ το μείγμα του ψαριού με τη μπεσαμέλ και από πάνω ρίχνουμε τον πουρέ ανακατεμένο με το υπόλοιπο μισό μίγμα πράσου, αφού πρώτα το αλέσουμε καλά. Πασπαλίζουμε με πάπρικα ή και λίγο τυρί τριμμένο.
  6. Ψήνουμε στους 200°C, 30΄ περίπου μέχρι να ροδίσει.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μια συνταγή πορτογαλική, δοσμένη από την Αλεξία, με πολύ καλό αποτέλεσμα.

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 26 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ μερακλίδικη συνταγή!! Διαφορετική, Ενδιαφέρουσα και σίγουρα Πεντανόστιμη συνταγή για μπακαλιαρο!!!
Σχόλιο από marianta , Παρασκευή, 26 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ξεχωριστή και πολύ ιδιαίτερη αυτή η συνταγή Ηλιάννα! Μπράβο!
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 26 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπραβο σου που υλοποιησες και μας παρουσιασες αυτη την διαφορετικη συνταγη,πρεπει να ειναι πολυ νοστιμο πιατο!
Μεταφορά στην κορυφή