Μπακαλιάρος με σπανάκι και μανιτάρια
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου,
- 500γρ. σπανάκι,
- 400 γρ. μανιτάρια σε φέτες,
- 8 πατάτες με τη φλούδα τους,
- 6 σκελίδες σκόρδο,
- 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο,
- 100 γρ.βούτυρο λιωμένο,
- 1 λεμόνι το χυμό του,
- λάδι,
- αλατοπίπερο.
- Βράζουμε 10 λεπτά το σπανάκι, στραγγίζουμε καλά!
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, τις κόβουμε σε ροδέλες.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και στρώνουμε τις πατάτες, τις περιχύνουμε με το μισό βούτυρο(50γρ.),αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 30 λεπτά
- Καθαρίζουμε, λιώνουμε το σκόρδο και το βάζουμε σε τηγάνι με το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε λίγα λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο, αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού. Βγάζουμε τις ψημένες πατάτες.
- Σε άλλο ταψί βουτυρωμένο βάζουμε το σπανάκι, από πάνω τις πατάτες, τα μανιτάρια και τέλος τα φιλέτα μπακαλιάρου. Περιχύνουμε με λάδι και ψήνουμε 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Μπορούμε να βάλουμε μαϊντανό αν δεν μας αρέσει ο κόλιανδρος .