Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μπακλαβάς με γλυκό κουταλιού, μαρμελάδα και καρύδι

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Πέμπτη, 17 Μάρτιος 2011
none
Περιγραφή

Ο γνωστός μας μπακλαβάς διαφορετικός και πολύ νόστιμος.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 400γρ.φύλλο κρούστας,
  • 1 1/2φλ.λιωμένο βούτυρο,
  • 2κ.σ.ζάχαρη,
  • 1κ.σ.κανέλα.

Γέμιση

  • 1 1/2φλ.γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ψιλοκομμένο και σταγγισμένο,
  • 1 1/2φλ.μαρμελάδα πορτοκάλι με κομματάκια,
  • 2φλ.καρυδόψυχα ψιλοκομμένη.

Σιρόπι

  • 3φλ.ζάχαρη,
  • 3φλ.νερό,
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού,
  • 1 ξυλάκι κανέλας,
  • 1/2 λεμόνι το χυμό του.
Οδηγίες
  1. Σε καλά βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε δύο φύλλα βουτυρωμένα, πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη και επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τα υλικά.
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα απλώνουμε πάνω στα βουτυρωμένα φύλλα. Κλείνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.
  3. Βουτυρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα ένα-ένα σκεπάζουμε τον μπακλαβά. Σπρώχνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα κάτω με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Χαράζουμε κομμάτια με κοφτερό μαχαιράκι.
  4. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο που μας έμεινε και περιχύνουμε τον μπακλαβά Ψήνουμε στους 170β. στην τελευταία σχάρα για 1 ώρα περίπου.
  5. Για το σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά  5 λεπτά, προς το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Μόλις βγάλουμε τον μπακλαβά περιχύνουμε με το μισό σιρόπι ζεστό, αφήνουμε να απορροφήσει και μετά ρίχνουμε και το υπόλοιπο σιρόπι!!




Λίγα μυστικά ακόμα
  • Τέλειες γεύσεις  που κάνουν τον μπακλαβά μας διαφορετικό και πεντανόστιμο!Το ταψί που χρησιμοποιούμε είναι 32εκ.
  • Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!!
Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Κυριακή, 20 Μάρτιος 2011
Μια εναλλακτική λύση για μπακλαβά! και η υπογραφή της Αργυρώς είναι εγγύηση για την γεύση!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 20 Μάρτιος 2011
Πώς είναι αλήθεια η γεύση του, Βασιλική;
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 20 Μάρτιος 2011
Για εμένα που μου αρέσει η γεύση πορτοκάλι-καρύδια,είναι πολύ νόστιμη Ηλιάννα:)))
για όσους νηστεύουν μπορούν ν'αντικαταστήσουν το βούτυρο με λάδι ή φυτική μαργαρίνη.
Σχόλιο από iwannaki , Δευτέρα, 21 Μάρτιος 2011
Επειδη το βρισκω ενδιαφερον..δεν καταλαβα κατι...κατω κατω βαζεις 2 φυλλα και αλλα 2 και ολη τη γεμιση μαζι? και ολα τα υπολοιπα φυλλα απο πανω?
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 21 Μάρτιος 2011
Αυτό είναι Ιωαννάκι, έτσι το κατάλαβα κι εγώ. 4 φύλλα κάτω, γέμιση και τα υπόλοιπα πάνω.
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 21 Μάρτιος 2011
Ναι έτσι είναι,τέσσερα φύλλα κάτω και τα υπόλοιπα στο τέλος απάνω!!
Ευχαριστώ Ηλιάννα που απάντησες:))))
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 24 Μάρτιος 2011
Eίναι ωραία η φωτό, νάταν και μεγαλύτερη....
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 24 Μάρτιος 2011
Ευχαριστώ Ηλιάννα:))με τις φωτό δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο:(((
Μεταφορά στην κορυφή