Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μπαλάκια του παππού

recipe image
Προστέθηκε απόIva Ptolemaida, Σάββατο, 19 Νοέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Η συνταγή ανήκει στα κλασικά Χριστουγεννιάτικα γλυκά!

Συστατικά
  • 150 γρ. γάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο ή άλλη μαργαρίνη
  • 2 σακούλες πουτίγκα με γεύση βανίλια
  • 2 κουταλιές σ. κακάο
  • Βανίλια
  • Λίγο ρούμι ή κονιάκ
  • 100 γρ. ινδοκάρυδο
  • Λίγες σταφίδες
Οδηγίες
  1. Σε κατσαρολάκι βράζουμε γάλα με ζάχαρη, μαργαρίνη και πουτίγκες. Όταν θα αρχίζει να πήζει η κρέμα, την κατεβάζουμε από την φωτιά.
  2.  Μετά προσθέτουμε κακάο, βανίλια, ρούμι ινδοκάρυδο , σταφίδες και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
  3.  Όταν κρυώσει το μίγμα, φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια, τα οποία πασπαλίζουμε (καλύπτουμε) με ινδοκάρυδο ή με τριμμένα καρύδια.
  4. Έτοιμα μπαλάκια τοποθετούμε σε χάρτινες θήκες.
Λίγα μυστικά ακόμα

Για να μαλακώσουν οι σταφίδες, μπορούμε να τις αφήσουμε καμιά ώρα μέσα σε ένα ποτήρι με ρούμι ή κονιάκ.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2011
Τι όμορφο κέρασμα είναι αυτό, ΄Ιβα!!!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Iβα γεια στα χέρια σου!!!Πολύ όμορφα τρουφάκια!!!
Σχόλιο από Νάνα , Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2011
Ενδιαφέρον συνταγή και φοβερή ονομασία...Αλλά πώς σφίγγει το μίγμα για να πλαστούν εύκολα τα τρουφάκια;;;Μόνο με την καρύδα;;;
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2011
Πιστεύω ότι με τόσο κόρν φλάου που έχει βάλει, η ζύμη πρέπει να έχει γίνει πολύ σφικτή. Εγώ θα χρησιμοποιούσα μικρό κουταλάκι που κάνουμε μπαλάκια τα φρούτα (κάτι σαν του παγωτού, σε μικρότερο) και θα έβγαζα μπαλίτσες και θα τις έριχνα μέσα στο καρύδι ή καρύδα.
Σχόλιο από petra F. , Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote image
ego vazo klasika trima mpiskota gia kormo kai den vazo poutigka,alla einai oraia paralagi
Μεταφορά στην κορυφή