Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μπάμιες.

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Κυριακή, 14 Αύγουστος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Κλασσικό λαδερό φαγητό.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό μπάμιες.
  • 1 κούπα λάδι.
  •  3 μεγάλα κρεμμύδια.
  • 3 ώριμες ντομάτες κομμένες κομματάκια.
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  •  1 κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας.
  • Αλάτι. Πιπέρι.
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τις μπάμιες τις πλένουμε,και τις βάζουμε σένα ρηχό σκεύος . Τις ραντίζουμε με λίγο ξύδι και τις αφήνουμε στον ήλιο για μισή ώρα. Τις ξεπλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να περιμένουν.
  2.  Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα βράζουμε με 1 ποτήρι νερό. Όταν πιούν το νερό,ρίχνουμε το λάδι,και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά . Ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ την ζάχαρη,και τον μαϊντανό και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά.
  3.  Προσθέτουμε τις μπάμιες και κάνουμε ένα ανακάτεμα με προσοχή. Βράζουμε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία. Πρέπει να μείνει με το λάδι του.
  4.  Στο διάστημα που βράζει το φαγητό δεν το ανακατεύουμε ,ανακινούμε την κατσαρόλα . Αν χρειαστεί νερό θα ρίξουμε βραστό,και λίγο, για να μην παραβράσουν οι μπάμιες.
Λίγα μυστικά ακόμα

Οι μπάμιες μπορούν να μαγειρευτούν και στον φούρνο. Αφού ετοιμάσουμε την σάλτσα την βάζουμε σένα πυρέξ προσθέτουμε και τις μπάμιες ανακατεύουμε ελαφρά σκεπάζουμε και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 3/4-1 ώρα.

Σχόλια
Σχόλιο από sofouleli , Τρίτη, 16 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μ αρεσει τόσο πολυ ειμαι ικανη οπως το βλεπω να κανω τωρα κι ολλας μπραβο Ηλιαννα μου!
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 16 Αύγουστος 2011
Βλέπω Σοφία, ότι αγαπάς πολύ τις μπάμιες. Η συνταγή είναι της Τζένης και μάλλον και εκείνη της αγαπά πολύ.
Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 16 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τις λατρευω!!!!και τι δε με κοτοπουλο!
Σχόλιο από sofouleli , Τετάρτη, 17 Αύγουστος 2011
Δεν εκανα με κοτοπουλο , το ξεκινας με το βρασιμο του κοτόπουλου; υπαρχει καμιά συνταγη με κοτοπουλο Ηλιαννα;
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 17 Αύγουστος 2011
ναι ξεκινας με το κοτοπουλο,σοταρεις καλα ,καλα με λαδι απο ολες τις πλευρες το κοτοπουλο,ριχνεις το κρεμμυδι,εν συνεχεια τις ντοματες περασμενες ή κονκασε,ξυδι,αλατοπιπερο ,αφηνεις να βρασει μισαωρο και κατοπιν προσθετεις τις μπαμιες,στο τελος τον μαιδανο.κατα τον ιδιο τροπο γινονται και στο φουρνο,εγω τις μπαμιες τις περναω απο το τηγανι πρωτα.
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Πέμπτη, 18 Αύγουστος 2011
hrisag κι εγω κάποιες φορές τις τηγανίζω και μάλιστα περασμένες σε ξύλο απο σουβλάκι,γίνονται πολύ καλές αλλα βαριές.Κιέτσι όμως αν τις προσέξουμε και δεν τις ανακατέψουμε η τις παραβράσουμε γίνονται εξ ίσου νόστιμες και πιο υγιεινές.
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 19 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αγαπημένο φαγητό με κοτόπουλο στο φούρνο τέλειο!!αλλά και σκέτες δεν με πειράζει καθόλου!!
Μεταφορά στην κορυφή