Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μπαμπαδάκια

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τετάρτη, 19 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά

ζύμη

  • 350 γρ αλεύρι
  • 20 γρ μαγιά φρέσκια
  • 1 κούπα γάλα ζεστό
  • 4 αυγά
  • 40 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1\2 κ,γ αλάτι
  • 150 γρ βούτυρο

σιρόπι

  • 250 γρ νερό
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 3 ποτηράκια του λικέρ ρούμι η κονιάκ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 125 γρ άσπρο κρασί
γαρνίρισμα
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
  • 1 κ,γ κακάο
  • διάφορα φρούτα και αμύγδαλα καβουρντισμένα
Οδηγίες
  1. Παίρνουμε 12 έως και 24 φορμάκια για Σαβαρέν, τα βουτυρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με αλεύρι
  2. Bάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, κάνουμε μια λακουβιτσα, τρίβουμε μέσα την μαγιά, ρίχνουμε το ζεστό γάλα και λίγο από το αλεύρι, το ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε 15 λεπτά .
  3. Χτυπάμε τα αβγά με 40 γρ ζάχαρη, την βανίλια μετά ρίχνουμε και το αλάτι.
  4. Ζεσταίνουμε το βούτυρο ελαφρά για να λιώσει, ,αλλά όχι να κάψει, το ρίχνουμε στα χτυπημένα αυγά και μετά στο αλεύρι με την μαγιά.
  5. Τα χτυπάμε στο μίξερ σε ένα πολύ μαλακό ζυμάρι, δηλαδή να είναι πολύ μαλακό σχεδόν ρευστό.
  6. Το αφήνουμε για 10 λεπτά σκεπασμένο να φουσκώσει.
  7. Γεμίζουμε μέχρι την μέση τα φορμάικα με την ζύμη, τα αφήνουμε 15 λεπτά να φουσκώσουν.
  8. Ανάβουμε τον φούρνο στους 210 βαθμούς
  9. Βάζουμε τα φορμάικα στον φούρνο στην δεύτερη σχάρα από το κάτω μέρος και τα ψήνουμε για 30 λεπτά.
  10. Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  11. Με τα υλικά βράζουμε το σιρόπι έως να διαλυθεί η ζάχαρη.

Το σιρόπιασμα

  • Βάζουμε τα μπαμπακάκια επάνω σε μια πιατέλα ανάποδα δηλαδή το επάνω μέρος να ακουμπά στην πιατέλα και τα ποτίζουμε με το σιρόπι καλά, δεν πρέπει να έχουν στεγνό μέρος.
  • Μοιράζουμε την σαντιγί στα δυο στο ένα μέρος βάζουμε το κακάο και ανακατεύουμε απαλά και την βάζουμε σε σακούλα γαρνιρίσματος(κορνέ) και γαρνίρουμε τα μπαμπαδακια με την σαντιγί και τα φρούτα
Λίγα μυστικά ακόμα
H φωτογραφία από την Ντίνα που έφτιαξε τη συνταγή.
Σχόλια
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μετρημενη συνταγη με σιγουρη επιτυχια .
Μονο που εγω δεν τα εκανα τοσο πλουσια σαν εσενα .Προτιμησα πορτοκαλι μαρμελαδα για να τα στολισω .
http://tinypic.com/?t=postupload
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2009
Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2009
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 11 Σεπτέμβριος 2010
Η φωτογραφία από την Ιωάννα που έφτιαξε τη συνταγή.
Σχόλιο από marianta , Σάββατο, 11 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχα τα μπαμπαδάκια! Αυτό το γλυκό δεν το φτιάχνω γιατί μου αρέσει τόσο πολύ που θα το φάω μόνη μου.
Σχόλιο από sofouleli , Τρίτη, 23 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Λιάννα μου ειναι ένα απο τα πιο αγαπημένα μου γλυκα. Εδω είχαμε ενα ζαχαροπλαστειο που ειχε το ωραιότερο μπαμπα αλλα δυστυχώς εκλεισε. Η συνταγή σου φαίνεται να μου δωσει αυτη την απίστευτη γεύση!
Σχόλιο από sofouleli , Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΜΠΡΑΒΟ.Λιάνα μου αυτο είναι γλυκό. Πάντα ήθελα να το φτιάξω, να μια ευκαιρια τωρα που είδα τα μπαμπαδάκια σου!
Μεταφορά στην κορυφή